Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Απεργία στη Φίλκεραμ Τζόνσον

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από την σημερινή 24ωρη απεργία, προχωρούν οι εργαζόμενοι στην βιομηχανία κεραμικών πλακιδίων Φίλκεραμ Τζόνσον. Αίτημά τους είναι να ανακληθούν από την διοίκηση οι απολύσεις και να ληφθούν από την κυβέρνηση μέτρα στήριξης της επιχείρησης. Η διοίκηση της εταιρίας από τον Νοέμβριο του 2008 προχώρησε σε απολύσεις κάνοντας χρήση του νόμου που επιτρέπει απολύσεις της τάξης του 2% του προσωπικού.
Οι απολύσεις, επί συνόλου 360 εργαζομένων, έφθασαν τις 13 από τον περασμένο Νοέμβριο. Όπως ανακοίνωσαν τα μέλη του σωματείου στην συνέντευξη Τύπου που έδωσαν, την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009, στο ΕΚΘ, η 24ωρη απεργία είναι η απαρχή δυναμικών κινητοποιήσεων προκειμένου η διοίκηση να ανακαλέσει τις απολύσεις
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων, Σάββα Καρασαββίδη, η διοίκηση της βιομηχανίας εφαρμόζει, πλέον, πενθήμερη εργασία, κάτι που ελοχεύει τον κίνδυνο να τεθούν κι άλλοι εργαζόμενοι σε διαθεσιμότητα.
Η διοίκηση της εταιρίας, από την πλευρά της, ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να απολύει το 2% των εργαζομένων κάθε μήνα.
Οι πωλήσεις της επιχείρησης έπεσαν κατακόρυφα, λόγω της κρίσης στον κλάδο της οικοδομής και της εισαγωγής ανταγωνιστικών προϊόντων.Σε ποσοστό 35% μειώθηκαν και οι εξαγωγές της εταιρίας.
Την κατάσταση στις βιομηχανίας της Θεσσαλονίκης περιέγραψε το μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ Παναγιώτης Τσαραμουλίδης. Όπως υποστήριξε, περισσότεροι από 500 χιλιάδες είναι οι εργαζόμενοι που έμειναν άνεργοι, το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ο κ. Τσαραμουλίδης υποστήριξε ότι αυτό οφείλεται σε "αντεργατικές κυβερνητικές πολιτικές".
Οι εργαζόμενοι, στο επόμενο χρονικό διάστημα, θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις με βουλευτές, κόμματα και φορείς της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: