Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Διαμαρτύρεται το ΠΑΣΟΚ

για τη μη μεταφορά της ΔΕΘ

"Απαράδεκτη και προσβλητική" για τη Θεσσαλονίκη, θεωρεί, η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Α Θεσσαλονίκης, την απάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Παπαθανασίου, σε ερώτηση του βουλευτή του νομού και πολιτικού εκπροσώπου για τα δημόσια έργα του κινήματος, Γιάννη Μαγκριώτη, που αφορούσε τη μεταφορά της ΔΕΘ Α.Ε. από τις γνωστές εγκαταστάσεις στο Συντριβάνι. Ο κ. Παπαθανασίου απάντησε ότι "το θέμα σύντομα θα δρομολογηθεί" και η Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ διαμαρτύρεται επειδή "η Ν.Δ. επί 5 χρόνια κοροϊδεύει πολίτες και φορείς της πόλης, οι οποίοι πλέον με σαφήνεια διατυπώνουν την αναγκαιότητα άμεσης μεταφοράς των εγκαταστάσεων και της λειτουργίας της στην περιοχή της Σίνδου, προκειμένου να διασωθεί ο ρόλος της".
Με ανακοίνωσή της η νομαρχιακή καταγγέλλει "την αδιαφορία του κου Καραμανλή και της προσφάτως ανασχηματισθείσας κυβέρνησής του για την πορεία της ΔΕΘ και κατ’ επέκταση για την οικονομία της πόλης μας. Παρά τις εξαγγελίες του από το 2004 μέχρι και σήμερα, όχι μόνο Πλήρης  στοίχισηδεν ολοκληρώθηκε η μετεγκατάστασή της, αλλά συνεχίζεται η κωλυσιεργία και ο εμπαιγμός της Θεσσαλονίκης". Μάλιστα, ειδικά για τον πρωθυπουργό, το τοπικό ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι "ο κ. Καραμανλής κατάφερε από πρωταγωνιστής που ήταν η ΔΕΘ στον εκθεσιακό θεσμό να την ρίξει στην 2η θέση. Το μέλλον της δεν είναι στο χώρο που βρίσκεται σήμερα".
Η... μαύρη τρύπα της ανακοίνωσης βρίσκεται στις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ, στο θέμα της μετεγκατάστασης. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Νομαρχιακής, "το ΠΑΣΟΚ από το 1999 κατέθεσε την πρόταση για την αναγκαιότητα μετεγκατάστασης της ΔΕΘ στα δυτικά της πόλης, γι’ αυτό και στο σχέδιο μας για την διεκδίκηση της EXPO 2008, περιλαμβάνονταν η δημιουργία των εγκαταστάσεών της στην Σίνδο και μετατροπή του σημερινού χώρου σε μητροπολιτικό πάρκο". Ουσιαστικά το τοπικό ΠΑΣΟΚ ομολογεί ότι, η κυβέρνηση Σημίτη, που τόση σημασία είχε δώσει σε θέματα οικονομίας, είχε μείνει σε μια κατάθεση πρότασης, για τη μετεγκατάσταση. Δεν είχε προχωρήσει σε ουσιαστικές αποφάσεις, παρά το ότι οι φορείς της πόλης -αλλά και η ίδια η ΔΕΘ Α.Ε.- φωνάζουν από το 1990 για το θέμα της μετεγκατάστασης κι είχαν επενδύσει πολλά στην περίπτωση της ανάθεσης, στη Θεσσαλονίκη, της περίφημης EXPO (κάτι που έμεινε επιθυμία).
Το θέμα της EXPO επαναφέρει, τώρα, η Νομαρχιακή Επιτροπή Α Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας "την δημιουργία φακέλου για την διεκδίκηση της EXPO του 2017 στον οποίο βασικό πλεονέκτημα θα είναι η νέα θέση, της ήδη μετακινηθείσας ΔΕΘ", χωρίς, πάντως, την παραμικρή αναφορά στην EXPO που χάθηκε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: