Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Στη Βουλή το θέμα της αυξημένης τιμής του Φυσικού Αερίου

Στη Βουλή έφθασε το θέμα της τιμής του Φυσικού Αερίου, το οποίο πωλείται ακριβότερα στη Θεσσαλονίκη.Ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη κατέθεσε ο Βουλευτής της Ν.Δ. Α’ Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας με θέμα την «Τιμολόγηση του Φυσικού Αερίου στη Θεσσαλονίκη».
«Η τιμολογιακή πολιτική της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης έχει ως αποτέλεσμα η τιμή του Φυσικού Αερίου για οικιακή χρήση να είναι πολύ υψηλότερη από την αντίστοιχη τιμή με την οποία κοστολογείται το Φυσικό Αέριο στην Αθήνα. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη δυσχερή οικονομική συγκυρία, επιβαρύνει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, προκαλεί μία άνιση αντιμετώπιση για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και τους αποθαρρύνει να στραφούν σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας », αναφέρει στη ερώτησή του ο κ. Τζιτζικώστας.
Ο κυβερνητικός βουλευτής ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό «για ποιο λόγο έχει προκληθεί αυτή η αύξηση στα τιμολόγια Φυσικού Αερίου οικιακής χρήσης στη Θεσσαλονίκη και εάν προτίθεται να εφαρμόσει μία ενιαία τιμολογιακή πολιτική για το Φυσικό Αέριο για όλη την επικράτεια, προκειμένου να εξαλειφθούν αυτές οι διαφοροποιήσεις, οι οποίες συνιστούν κοινωνική αδικία για τους πολίτες που επιβαρύνονται ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: