Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Και ένα και δύο και τρία και τέσσερα τρακτέρ

Αποκλεισμένο από τους αγρότες της Κρήτης παραμένει από το πρωί της Δευτέρας 2 Φεβρουαρίου 2009, το λιμάνι του Πειραιά, στο σημείο όπου αναχωρούν τα πλοία για Κρήτη, Χίο και Μυτιλήνη. Οι αγρότες δηλώνουν ότι θα κάνουν διαβούλευση μόνο με υπουργούς και όχι με υφυπουργούς. Την ίδια στιγμή, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μιχ. Παπαδόπουλος δηλώνει ότι περιμένει τους αγρότες για να συζητήσει μαζί τους.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν απαγορεύσει στους αγρότες να πραγματοποιήσουν πορεία με τρακτέρ προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Επεισόδια προκλήθηκαν το μεσημέρι, όταν οι αγρότες επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Οι αστυνομικοί τους απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών. Η κατάσταση που επικρατεί εξακολουθεί να είναι τεταμένη ως αυτήν την ώρα (18:15)
Μετά και τα πρωινά επεισόδια στο λιμάνι του Πειραιά, μεταξύ αγροτών από την Κρήτη και αστυνομικών, οι αγρότες του Προμαχώνα δηλώνουν αποφασισμένοι να εντείνουν τον αγώνα τους και να παραμείνουν στον συνοριακό σταθμό μέχρι και το Πάσχα.
Από την άλλη πλευρά, οι υπόλοιποι αγρότες από όλη τη χώρα, περιμένουν με αγωνία τις εξελίξεις από τις Βρυξέλλες και δηλώνουν έτοιμοι να ξαναβγούν στους δρόμους εάν δεν μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: