Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Πρόγραμμα για νέους αγρότες

Πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης, για νέους αγρότες, προωθεί η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης. Όπως ανακοίνωσε, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καλεί τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στο Μέτρο 1.1.2 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδος «Π.Α.Α» 2007-2013, του Κανονισμού (ΕΚ) 1698/2005 του Συμβουλίου, για τη στήριξη της Αγροτικής Ανάπτυξης.
Στόχος του Μέτρου είναι η πληθυσμιακή αναζωογόνηση της υπαίθρου με την εγκατάσταση νέων γεωργών μέσω της παροχής κινήτρων και η διαρθρωτική προσαρμογή των εκμεταλλεύσεών τους με την υποβολή επιχειρηματικού σχεδίου.
Το Μέτρο 1.1.2 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» συγχρηματοδοτείται από τη Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.
Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν φυσικά πρόσωπα ηλικίας 18-40 ετών, που υπέβαλαν αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) κατά το δεκατετράμηνο που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο Μέτρο1.1.2.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται, από τους ενδιαφερόμενους στις 16-2-2009 έως 31-12-2009 στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας τους.
Περισσότερες πληροφορίες περιλαμβάνονται στην αναλυτική πρόσκληση, την οποία μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να προμηθευτούν από :
-Τη Διεύθυνση Γεωργικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας.
-Τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης τηλέφωνο 2310 984-169.
-Τους δικτυακούς τόπους του ΥΠΑΑΤ, www.minagric.gr και www.agrotikianaptixi.gr
-Το δικτυακό τόπο της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας www.pepkm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: