Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

«Παγώνουν» οι εισφορές στον ΟΑΕΕ για τρία χρόνια

Την διαβεβαίωση ότι οι ασφαλιστικές εισφορές δεν θα αυξηθούν για τα επόμενα τρία χρόνια, εξέφρασε ο διοικητής του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), Γεράσιμος Βουδούρης. Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), ο κ. Βουδούρης επισήμανε την ανάγκη εξορθολογισμού των οικονομικών του Οργανισμού, τονίζοντας πως προτεραιότητα αποτελεί η περιστολή των οφειλών, ύψους
2,5 δις ευρώ. Αναφερόμενος στην ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών «Ρυθμίζω-Κερδίζω» που εφάρμοσε ο ΟΑΕΕ, τόνισε ότι αν και εισπράχτηκαν 27 εκατ. ευρώ από 80.000 ασφαλισμένους που συμμετείχαν στη ρύθμιση, η οικονομική κρίση εμποδίζει αρκετούς να ανταποκριθούν στην αποπληρωμή των χρεών τους. Επιπλέον, ο διοικητής του ΟΑΕΕ εξήγγειλε την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Οργανισμού με τις συγχωνεύσεις των υποδομών και την αξιοποίηση του προσωπικού καθώς και στον εκσυγχρονισμό του Οργανισμού με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής αναγραφής των εργαστηριακών εξετάσεων. «Πρέπει να υπάρξει αυξημένο αίσθημα ευθύνης στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βουδούρης.
Για τον χρόνο έκδοσης σύνταξης από τον ΟΑΕΕ, ο κ. Βουδούρης είπε ότι τώρα απαιτούνται 4-5 μήνες, ανακοίνωσε όμως ότι θα υπάρξουν ενιαία κέντρα συντάξεων ανά περιοχή, όπως για παράδειγμα στην Αττική και στην Θεσσαλονίκη, στα οποία θα λειτουργούν ασφαλιστικοί σύμβουλοι που θα συντάσσουν προσυνταξιακές μελέτες, προκειμένου να επισπεύδεται ο χρόνος έκδοσης των συντάξεων και να ελαχιστοποιείται η γραφειοκρατία.
«Η πάγια θέση του Επιμελητηρίου μας, που εκφράστηκε κατ΄ επανάληψη με αντίστοιχες παρεμβάσεις, είναι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που καλούνται να καταβάλλουν οι Επαγγελματίες. Παρόλα αυτά κρίνουμε θετικό το γεγονός ότι με τις παρούσες συγκυρίες η διοίκηση του Οργανισμού αποφάσισε να παγώσει τις εισφορές των ασφαλισμένων», τόνισε ο κ. Ζορπίδης, ο οποίος πρότεινε την συνεργασία του ΕΕΘ με τον ΟΑΕΕ για ζητήματα ασφαλιστικού ενδιαφέροντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: