Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Κραυγή αγωνίας από τους εμπόρους της Θεσσαλονίκης για το παρεμπόριο

Δεν αντέχουν άλλο οι έμποροι της Θεσσαλονίκης. Ειδικά με όσα έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα, που το πλακόστρωτο της παραλίας καταλήφθηκε από τους "σεντονάδες" πρόσφυγες από χώρους της Αφρικής, το ποτήρι ξεχείλισε. Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, με επιστολή του προς το δήμο, το δήμαρχο Β. Παπαγεωργόπουλο, τον νεοεκλεγμένο δήμαρχο ΓΙάννη Μπουτάρη, τον αστυνομικό διευθυντή, τον αντιδήμαρχο δημοτικής αστυνομίας και το ΣΔΟΕ, ζητά το αυτονόητο: Να γίνονται έλεγχοι στους λιανοπωλητές του "παρεμπορίου".

"Πολλές φορές, ο Εµπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έχει ζητήσει την εφαρµογή του νόµου και έχει προτείνει µέτρα, για τον περιορισµό κάθε µορφής παρεµπορίου. ∆υστυχώς, όµως, µε µικρή ανταπόκριση και χωρίς κανένα αποτέλεσµα", υπογραμμίζεται, χαρακτηριστικά, στην επιστολή.
Ο εµπορικός κόσµος της Θεσσαλονίκης καλεί τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα "να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στην αγορά και στους πολίτες της Θεσσαλονίκης και να προχωρήσουν σε δραστικές και άµεσες ενέργειες για την επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήµατος, το οποίο ενέχει τον κίνδυνο να αποδειχθεί αµετάκλητα καταδικαστικό για την πόλη µας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: