Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Φιλόδοξα σχέδια για αδειοδότηση επιχειρήσεων σε έξι μήνες

Πλεονέκτημα για την ταχύτερη ένταξή τους στον επενδυτικό νόμο, θα εξασφαλίσουν όσοι επιχειρηματίες επιλέξουν τις φοροαπαλλαγές έναντι των άλλων κινήτρων, όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παρουσιάζοντας σε συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα τις λεπτομέρειες του νέου επενδυτικού νόμου που θα ενεργοποιηθεί τον Απρίλιο. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης, τον Ιανουάριο θα ολοκληρωθεί ο διάλογος με τους επιχειρηματίες προκειμένου να ιεραρχήσουν τη σειρά των προκηρύξεων για τα νέα προγράμματα, ενώ μέχρι ... >>>
το τέλος του ίδιου μήνα, ο υπουργός θα ανακοινώσει και τον προϋπολογισμό του επενδυτικού για το 2011.
Με τις νέες διαδικασίες που ακολουθούνται θα επιτευχθεί ''fast track'' εγκρίσεων καθώς από τα 3 χρόνια που είναι σήμερα ο μέσος όρος έγκρισης θα κατέβει στους έξι μήνες. Όπως αναφέρθηκε έχουν εγκριθεί από τον παλαιό αναπτυξιακό κονδύλια ενός δισ. ευρώ εκ των οποίων το 90% αφορά 2.000 επιχειρηματικά σχέδια για φωτοβολταϊκά (μέχρι 100 κιλοβάτ) ενώ σημειώθηκε ότι οι εγκρίσεις πέρυσι ήταν 628 εκατ. ευρώ.
Ο υπουργός γνωστοποίησε ότι σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο θα κατατεθούν τα σχέδια νόμου που αφορούν την μείωση της γραφειοκρατίας για την αδειοδότηση βιομηχανικών και μεταποιητικών εγκαταστάσεων και ΒΕΠΕ και για τα τεχνικά επαγγέλματα και για την τροποποίηση του νόμου που αφορά στην βελτίωση της λειτουργίας και της αποτελεσματικότητας της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: