Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Το ΒΕΘ τα ΄βαλε με τον ΣΕΒ

Τα... πήραν άγρια στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) με τις προτάσεις του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) σχετικά με την κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής και καταβολής εισφορών των επιχειρήσεων προς τα επιμελητήρια. Οι εν λόγω προτάσεις περιλαμβάνονται στη μελέτη που κατέθεσε πρόσφατα ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος στον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Και στο ΒΕΘ έγιναν... πυρ και μανία (όπως και οι εργαζόμενοι με τους ευσεβείς πόθους του κ. Δασκαλόπουλου να εργαζόμαστε πού και πού και να παίρνουμε κάτι ψιλά)...

«Με τις προτάσεις αυτές ο ΣΕΒ απαξιώνει ένα θεσμό δεκαετιών όπως είναι τα επιμελητήρια. Τα επιμελητήρια με τις ποικίλες δράσεις τους στηρίζουν την επιχειρηματικότητα, προασπίζουν τα συμφέροντα των μελών τους, παρέχοντας πληροφόρηση και ενημέρωση, δίνουν έμφαση στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, καταβάλλοντας προσπάθειες για την διασύνδεση παραγωγής και εκπαίδευσης. Παράλληλα αποτελούν σύμβουλο της πολιτείας για θέματα που αφορούν το επιχειρείν», τονίζει το ΒΕΘ σε επιστολή του προς τον ΥΠΑΑΝ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. «Τα επιμελητήρια δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του κράτους αλλά αντίθετα αποτελούν έρεισμα για τις επιχειρήσεις που εκπροσωπούν», σημειώνει το ΒΕΘ.
«Σε μια περίοδο όπως αυτή που διανύουμε ο ρόλος των επιμελητηρίων είναι περισσότερο παρά ποτέ ουσιαστικός, καθώς οι επιχειρήσεις που ανήκουν στο δυναμικό των μελών τους λαμβάνουν σειρά ανταποδοτικών υπηρεσιών», αναφέρει ο πρόεδρος του ΒΕΘ Παναγιώτης Παπαδόπουλος.
«Ο ΣΕΒ θα πρέπει να ασχολείται με "τα του οίκου του" χωρίς να κάνει υπέρβαση αρμοδιοτήτων, προσπαθώντας παράλληλα να ακυρώσει τη συνεισφορά των επιμελητηρίων», σημειώνει το ΒΕΘ.
Υπογραμμίζει ότι συναισθανόμενο την αρνητική οικονομική συγκυρία έχει παγώσει τις συνδρομές των μελών του προς το Επιμελητήριο την τελευταία διετία, κάτι που προτίθεται να συνεχίσει να κάνει για όσο διαρκεί η κρίση. «Το ΒΕΘ δεν θα σταματήσει να είναι αρωγός για τα μέλη του καταθέτοντας εποικοδομητικές προτάσεις προς την πολιτεία», καταλήγει η επιστολή του Επιμελητηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: