Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΘ στα σχέδια για αξιοποίηση των ακινήτων της Έκθεσης

Τα κυβερνητικά σχέδια για “αξιοποίηση” των ακινήτων της ΔΕΘ, μέσω του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, βρίσκουν αντίθετους τους εργαζόμενους σε Helexpo A.E. και ΔΕΘ Α.Ε. Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του Ταμείου, καθηγητής Κουκιάδης επιμένει:

 

“Το ό,τι γίνει θα το αποφασίσει η πόλη”!

Οι εργαζόμενοι, από την πλευρά τους, πιστεύουν ότι “'όλα έχουν προαποφασιστεί”. Σε ανακοίνωσή τους, κάνουν λόγο για “αιφνιδιαστική απόφαση της ένταξης των ακινήτων της ΔΕΘ σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, στις διαδικασίες του Ταμείου Αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και στην κρίση της Τρόικας”, που “άφησε άναυδη όλη την κοινωνία και τους φορείς της Θεσσαλονίκης”.

Όπως υπογραμμίζουν σε ανακοίνωσή τους, “είναι κοινή η άποψη ότι η ΔΕΘ είναι αναπτυξιακό εργαλείο της πόλης και της Ελλάδας. Είναι φορέας που προσδίδει παραγωγικά ποιοτικά και ποσοτικά οφέλη στη Μακεδονία και την Ελλάδα. Είναι από τις ελάχιστες εναπομείνασες περιπτώσεις που τροφοδοτεί την εξωστρέφεια τόσο της εθνικής όσο και της τοπικής οικονομίας. Ταυτόχρονα δίνει εργασία σε δεκάδες επαγγελματίες, και παράγει άμεσα και έμμεσα αποτελέσματα για τις ελληνικές επιχειρήσεις”.

Για τους εργαζόμενους στη ΔΕΘ “είναι αδιανόητο, για κάθε λογικά σκεπτόμενο να αντιμετωπίζεται η ΔΕΘ ως οικόπεδο, ως λάφυρο στους δανειστές ή ως κόκκος σε μεγέθη που θα μπαζώσουν τη μαύρη τρύπα του ελλείμματος ή του χρέους”. Υπογραμμίζουν, όμως, ότι δεν περίμεναν ΔΕΘ και HELEXPO να ενταχθούν “σε σχέδια αντιμετώπισης  εκτάκτων αναγκών”.

Τέλος, δηλώνουν ότι “αντιδρούν έντονα σε κάθε προσπάθεια εκποίησης της ακίνητης  περιουσίας της ΔΕΘ που συνεπάγεται  αλλαγή χρήσης με τις όποιες καταστροφικές συνέπειες στην οικονομία της πόλης και της Εθνικής Οικονομίας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: