Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011

Κάθε μέρα απεργούν όλο και περισσότεροι…

poreia_ekth_20110223_01[3]Νέοι κλάδοι εργαζομένων μπαίνουν, καθημερινά, στο χορό των απεργιακών κινητοποιήσεων. Αντιδρούν όλοι στις προβλέψεις του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης για τις περικοπές στις συντάξεις, το νέο μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία.

 

Σε πανελλαδική αποχή προχωρούν οι δικηγόροι από την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου έως και τις 19 του μηνός. Αντιδρούν κυρίως στο μέτρο το οποίο προβλέπει την ανάθεση αρμοδιοτήτων τους σε συμβολαιογράφους, με τη δικαιολογία της επιτάχυνσης της απονομής της Δικαιοσύνης.

Την Πέμπτη σε στάση εργασίας 11 πμ-3 μμ προχωρά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.). Τα μέλη τους θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 11.30 πμ στο υπουργείο Υγείας και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

Κινητοποιήσεις κατά του πολυνομοσχεδίου για το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία ξεκινούν από αύριο οι εργαζόμενοι στα λιμάνια. Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας και της Ένωσης Λιμενεργατών αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 11.00, ενώ εξήγγειλαν δύο 24ωρες απεργίες, στις 18/10 σε συνεργασία με άλλες ΔΕΚΟ και στις 19/10 με συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ.

Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν αύριο συγκεντρώσεις στα γραφεία διοίκησης σε όλα τα λιμάνια της χώρας, καθώς θεωρούν ότι η ανατροπή των Συλλογικών Συμβάσεων σε Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, Πειραιά και άλλες εισηγμένες ΔΕΚΟ οδηγεί στην απαξίωση των λιμανιών και την παράδοσή τους σε επίδοξους αγοραστές.

Δεμένα στα λιμάνια θα μείνουν τουλάχιστον τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου και την Τρίτη 18 του μηνός τα πλοία όλων των κατηγοριών, μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να προχωρήσει σε 48ωρη πανελλαδική επαναλαμβανόμενη απεργία. Η απεργία θα αρχίσει στις 06.00 τα ξημερώματα της Δευτέρας και θα λήξει στις 06.00 το πρωί της Τετάρτης.

Στην πραγματοποίηση πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων μετά την τριήμερη απεργία στις 18,19 και 20 Οκτωβρίου προσανατολίζονται οι εκπαιδευτικοί.

Όπως είναι ήδη γνωστό, κλειστές θα παραμείνουν, την επόμενη εβδομάδα, οι εφορίες και τα τελωνεία λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών. Οι εργαζόμενοι στις ΔΟΥ έχουν προγραμματίσει δύο κυλιόμενες 48ωρες απεργίες από τις 17 έως και τις 20 Οκτωβρίου, ενώ οι Τελωνειακοί θα πραγματοποιήσουν τρεις κυλιόμενες 48ωρες απεργίες από τις 18 έως και τις 23/10.

Σαρανταοκτάωρη απεργία στις 18 και 19 Οκτωβρίου αποφάσισε η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ

Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με την γενική πανεργατική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: