Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Μειώσεις στον ιδιωτικό τομέα ζητά, τώρα, η τρόικα!

dnt1Την κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ζήτησε η Τρόικα! Εκεί έφθασαν οι νέες πιέσεις που ασκούνται κι οι οποίες έχουν την… κομψή ονομασία “μεγαλύτερη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις”.

Η “ευελιξία” των Τροϊκανών αφορά κυρίως στις αμοιβές.

Το κλιμάκιο της τρόικας είχε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Οι επιθεωρητές, λένε οι πληροφορίες, ζήτησαν ακόμη και την κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, για να απαντήσει ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, ότι έχει σοβαρότατες επιφυλάξεις για το θέμα.

Οι ελεγκτές ζήτησαν, ακόμη, τριετές πάγωμα της επικύρωσης των κλαδικών συμβάσεων.  Η αντιπρόταση ήταν, πάνω-κάτω, η ίδια: Ο κ. Κουτρουμάνης αντιπρότεινε να προωθούνται όσες κλαδικές συμβάσεις προβλέπουν μηδενικές αυξήσεις.

Άλλο ένα αρνητικό σημείο, η συμφωνία για την επέκταση των ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων και σε επιχειρήσεις οι οποίες απασχολούν λιγότερες από 20 εργαζόμενους.

Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, φέρεται να αντέδρασε έντονα. Οι πληροφορίες, τις οποίες διαρρέει η κυβέρνηση μέσω του κρατικού (Αθηναϊκού – Μακεδονικού) Πρακτορείου Ειδήσεων, λένε πως σε συνάντηση με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, διεμήνυσε πως στην Ελλάδα έχουμε Εθνικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και θεσμούς που προστατεύουν τους εργαζόμενους. “Δεν είμαστε «Ινδία» και ούτε πρόκειται να γίνουμε”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: