Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Σύγχρονος μηχανολογικός εξοπλισμός στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Παρά την οικονομική κρίση το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ενισχύεται με σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό. Μάλιστα μέχρι το τέλος του χρόνου θα αποκτήσει εξοπλισμό αξίας περίπου 2,2 εκ. ευρώ, ενώ στο αμέσως προσεχές διάστημα δρομολογεί και τη δημοπράτηση δύο νέων ηλεκτροκίνητων γερανών.

 

«Η ενίσχυση του μηχανολογικού εξοπλισμού είναι σημαντικό κεφάλαιο στην προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης να παραμείνει ηγέτης στην περιοχή των Βαλκανίων, παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους χρήστες, αλλά και την επιχειρηματική κοινότητα της ευρύτερης περιοχής», τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ Στ. Αγγελούδης, προσθέτοντας ότι παράλληλα, προωθούνται με ίδιο στόχο και οι λιμενικές υποδομές στη Θεσσαλονίκη, που θα επιτρέψουν στο λιμάνι να εξακολουθήσει να λειτουργήσει ως ο βασικός αναπτυξιακός πόλος για την Κεντρική Μακεδονία.

Παράλληλα λόγω των σοβαρών προβλημάτων που δημιουργούνται στον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής, από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων η διοικηση του ΟΛΘ αποφάσισε για το τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2011, για όσους συναλλάσσονται με το λιμάνι τα εξής: Τη μη καταβολή αποθηκευτικών δικαιωμάτων, για τις ημέρες απεργιών, για φορτία που είναι αποθηκευμένα εντός της Ελευθέρας Ζώνης της ΟΛΘ ΑΕ και αποκλείεται η φόρτωσή τους σε χερσαία μέσα μεταφοράς, η προώθησή τους και η παράδοσή τους στους τελικούς παραλήπτες.

Το δικαίωμα μη καταβολής αποθηκεύτρων να ισχύει μόνο για τις ημέρες των απεργιακών των εργαζομένων της ΟΛΘ ΑΕ, του τελωνείου και σε γενικές απεργίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που συνεπάγεται αποκλεισμό των φορτίων εντός της Ελευθέρας Ζώνης. Η αποθηκευτική ατέλεια να ισχύει για γενικά φορτία και χύδην στο Συμβατικό Λιμένα και για τα εμπορευματοκιβώτια έμφορτα και κενά στο ΣΕΜΠΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: