Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Πρατηριούχοι: Παράνομη η απόφαση για πλαφόν στα καύσιμα

Παράνομη θεωρεί την επιβολή πλαφόν στα καύσιμα η Ένωση Πρατηριούχων Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, με απόφαση της έκτακτης γενικής της συνέλευσης εξουσιοδοτεί τα δ.σ. της Ένωσης και της ΠΟΠΕΚ να προβούν σε κάθε νόμιμη ενέργεια και κινητοποίηση με σκοπό την άμεση άρση της απόφασης.

 

Μετά από έκτακτη γενική συνέλευση της Ένωσης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων και Σταθμών Αυτοκινήτων «Ο Αγιος Χριστόφορος», οι πρατηριούχοι αποφάσισαν να τηρηθεί η απόφαση επιβολής ανώτατης τιμής καταναλωτή (πλαφόν) των πετρελαιοειδών που επέβαλαν τα αρμόδια Υπουργεία, όμως είναι αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσον ώστε να πάρει πίσω αυτήν την απόφαση η κυβέρνηση. Έτσι, εξουσιοδότησε το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), ούτως ώστε να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια και κινητοποίηση με σκοπό την άμεση άρση της απόφασης επιβολής πλαφόν καυσίμων.

Σύμφωνα με τους πρατηριούχους, δεν έγινε ορθός υπολογισμός και καθορισμός των ανώτατων τιμών καταναλωτή ανά Νομό, με αποτέλεσμα πολλοί πρατηριούχοι να εξαναγκάζονται σήμερα να πωλούν σε τιμή χαμηλότερη από το τιμολόγιο αγοράς τους, και να οδηγούνται σε κλείσιμο των πρατηρίων τους. Επίσης οι πρατηριούχοι θεωρούν ότι η απόφαση επιβολής πλαφόν είναι παράνομη, καθώς δεν επεβλήθη σε όλα τα στάδια διακίνησης των καυσίμων παρά μόνο στο τελικό στάδιο της λιανικής.

Επίσης, όπως επισημαίνεται, η απεργία των τελωνειακών με την οποία είχε συσχετισθεί η απόφαση επιβολής πλαφόν έχει πλέον λήξει μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου να κρίνει την απεργία τους παράνομη και καταχρηστική. Άρα, δεν συντρέχουν λόγοι για την επιβολή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: