Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011

Ευρεία πλειοψηφία θέλει για το κούρεμα ο Βενιζέλος

Την ανάγκη να ψηφιστεί, εάν είναι δυνατό, με ευρεία πλειοψηφία από τη Βουλή η ευρωπαϊκή συμφωνία για την βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους, υπογράμμισε σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος.

 

«Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θεωρεί ότι τέτοιου είδους ζητήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με αυξημένο αίσθημα ευθύνης και ως εκ τούτου να ψηφίζονται ει δυνατόν στη Βουλή με ευρεία πλειοψηφία, όχι επειδή αυτό είναι νομικά αναγκαίο, αλλά γιατί αυτό είναι εθνικά επιβεβλημένο και πολιτικά υπεύθυνο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε ότι η Ελλάδα παίζει κεντρικό ρόλο στην ομάδα που διαχειρίζεται όλα τα θέματα που αφορούν την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους, «σύμφωνα με τις ρητές αποφάσεις του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής».

Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι η χώρα μας δεν κινείται μονομερώς, «αλλά πάντα ως μέλος της Ευρωζώνης και στο πλαίσιο των συλλογικών αποφάσεων των οργάνων της, στα οποία παρουσιάζουμε συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις, γιατί γνωρίζουμε τη σημασία που έχουν οι θεσμικές εγγυήσεις και συμπεριφορές στα θέματα αυτά».

Με τα λόγια αυτά, ο κ. Βενιζέλος προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ότι η λύση επιβλήθηκε στη χώρα μας και τα όσα ακούγονται για “μπάστακες” στα υπουργεία, όπως χαρακτήρισε ο Κ. Σκανδαλίδης τους επιτρόπους στα υπουργεία, κάτι που σημαίνει ευθεία μείωση της εθνικής μας κυριαρχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: