Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Τα… άκουσε για τα καλά ο Βενιζέλος

kouselas_venizelos_01-Τι μέτρα πήρες για τους μεγαλοφειλέτες του δημοσίου;
-Εσύ όταν ήσουν υφυπουργός, τι μέτρα πήρες;
-Εγώ είχα παραδώσει στον πρωθυπουργό λίστα με 3.000 ονόματα μεγαλοφειλετών και βρέθηκα εκτός κυβέρνησης στον πρόσφατο ανασχηματισμό!

Τέτοιοι διάλογοι έγιναν, μεταξύ…

βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, στη σημερινή συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του κινήματος! Η συγκεκριμένη στιχομυθία έγινε μεταξύ του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Δ. Κουσελά και του κ. Βενιζέλου!

Κι αυτός δεν ήταν ο μόνος διάλογος. Τα αίματα άναψαν για τα καλά στη συνεδρίαση, καθώς οι βουλευτές, όπως λένε και μεταξύ τους “δεν έχουν μούτρα να κατέβουν στο λαό”…

Αυτοί που… φούντωσαν πιο πολύ από τους άλλους ήταν ο κ. Μίμης Ανδρουλάκης και η κ. Βάσω Παπανδρέου. Ζήτησαν ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών.

"Αν εννοείτε εκλογές, θα ήταν απολύτως καταστροφικό για τη χώρα", απάντησε ο κ. Βενιζέλος!

Στην κουβέντα μπήκαν και τα περίφημα δημοψηφίσματα: "Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά, πρέπει να μιλάμε στους πολίτες επί συγκεκριμένου", είπε η Μιλένα Αποστολάκη κι έκανε λόγο για βήματα “μπρος-πίσω” της κυβέρνησης.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Κ. Γείτονας, ο οποίος είπε ότι “δεν είναι ώρα για δημοψηφίσματα”.

Ο κ. Βενιζέλος ήταν γενικόλογος, δεν είπε ούτε για μια στιγμή τη λέξη “πτώχευση” και απέφευγε επιμελώς να ξεστομίσει τη λέξη “κούρεμα”, όταν αναφερόταν στο χρέος. Σε κάποια στιγμή είπε "τώρα μπήκε στο τραπέζι συζήτηση για τη διεύρυνση του εγχειρήματος της αντιμετώπισης του δημόσιου χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους. Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού. Μπορεί η χώρα να καθηλωθεί ή να πάει σε θετική εξέλιξη". Κι όποιος κατάλαβε… κατάλαβε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: