Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Νέα μελέτη για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη


Η κοινοπραξία του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, Trans-Balkan Pipeline, υπέβαλε την αναθεωρημένη και συμπληρωμένη Μελέτη Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Επιπτώσεων στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Υδάτων της Βουλγαρίας, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
«Η εταιρεία μαζί με τους περιβαλλοντικούς και τεχνικούς της συμβούλους έστειλε ένα προσχέδιο της αναθεωρημένης έκθεσης στις περιβαλλοντικές Αρχές της Βουλγαρίας, για έναν προκαταρκτικό έλεγχο πριν την υποβολή. Ο Φορέας Διαχείρισης Ναυτιλίας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις τροποποιήσεις που έχουν γίνει στο αρχικό σχέδιο», επισημαίνεται στην ανακοίνωση...»
Ο Οργανισμός της Μαύρης Θάλασσας (Black Sea Basin Directorate) έστειλε επίσης επίσημη επιστολή στην εταιρία με σχόλια, τα οποία εξετάστηκαν πριν την υποβολή της μελέτης. Όπως αναφέρει η εταιρία θα διευκολύνει τον εποικοδομητικό έλεγχο της μελέτης από τις αρμόδιες βουλγαρικές αρχές και θα είναι διαθέσιμη να απαντήσει σε όποια ερώτηση προκύψει κατά την περίοδο του ελέγχου.
Σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία στη Βουλγαρία τα αποτελέσματα της αξιολόγησης αναμένονται σε ένα μήνα μετά την υποβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: