Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Ομάδα πολιτών επανασυνδέει το κομμένο ρεύμα από ανήμπορους συμπολίτες μας

dei_logariasmos_01H “Κοινωνική αλληλεγγύη - Επανασυνδέουμε το ηλεκτρικό ρεύμα” είναι, ακριβώς, αυτό που λέει: Μια κίνηση κοινωνικής αλληλεγγύης, που… επανασυνδέει το ρεύμα!

 

Γεννήθηκε στη Βέροια, και τα μέλη της επανασυνδέουν το ηλεκτρικό ρεύμα σε σπίτια που το έκοψε η ΔΕΗ επειδή οι ιδιοκτήτες τους δεν το πλήρωσαν λόγω των άσχημων οικονομικών τους!

Τα μέλη της κίνησης, για ευνόητους λόγους, δεν αποκαλύπτουν τις ταυτότητές τους. Το αδίκημα της επανασύνδεσης είναι ποινικό κι επιφέρει βαριές ποινές.

Η ομάδα πρόσφατα επανασύνδεσε το ρεύμα σε μια άρρωστη ηλικιωμένη γυναίκα, κάτοικο Βέροιας, η οποία “χρήζει άμεσης βοήθειας και δεν είναι δυνατόν να μην της παρέχεται το κοινωνικό αγαθό της ηλεκτροδότησης”, όπως τόνισαν τα μέλη της κίνησης.

Η “Κοινωνική αλληλεγγύη - Επανασυνδέουμε το ηλεκτρικό ρεύμα” θεωρεί ότι οι πράξεις της εκτρέπονται από τη νομιμότητα αλλά υπογραμμίζουν: “Ας κάνουμε κάτι να αντιδράσουμε σε αυτή τη λαίλαπα των μέτρων, και ας είναι λάθος. Εγκληματική είναι η συμπεριφορά της πολιτείας στους πολίτες της που, αν και τους οδηγεί στην ανεργία και την ανέχεια, τους καταδικάζει στην εξαθλίωση αφαιρώντας τους τα στοιχειώδη αγαθά, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα”.

Τα μέλη της ομάδας πολιτών της Βέροιας που συμμετέχουν σ` αυτήν την κίνηση, ανοίγουν τη “χελώνα” της ΔΕΗ χωρίς να το γνωρίζει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, επανασυνδέουν το ρεύμα και κολλάνε ένα αυτοκόλλητο που γράφει: “Πολίτες της Βέροιας - Κοινωνική αλληλεγγύη - Επανασυνδέουμε το ρεύμα”.

Προσωπική μας άποψη είναι πως η κίνηση δεν έχει ουσιαστικά αποτελέσματα, αφού η ΔΕΗ, με το που διαπιστώνει την επανασύνδεση, προχωρά σε νέα διακοπή. Το τεράστιο πρόβλημα και η γιγάντια αδικία σε βάρος συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης, χρειάζονται αποφασιστικές λύσεις από την ίδια την εξουσία, η οποία, πάντως, ως τώρα, δείχνει μάλλον κοινωνικά ανάλγητη…

Δεν υπάρχουν σχόλια: