Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011

Δικαιώθηκε συνταξιούχος του Δημοσίου από το Ειρηνοδικείο

Τη δικαίωση υπερχρεωμένου, πολύτεκνου, συνταξιούχου του Δημοσίου, με την απόφαση που εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Χανίων, ανακοίνωσε η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

 

Ο εν λόγω συνταξιούχος, είχε χρεωθεί σε πέντε τράπεζες, με καταναλωτικά δάνεια, πιστωτικές κάρτες αλλά και ως εγγυητής, ποσό ανερχόμενο στο ύψος των 92.073 Ευρώ. Αφού εμφάνισε πραγματική αδυναμία πληρωμής αυτών, από το έτος 2010, αιτήθηκε την ρύθμιση των χρεών του από το Ειρηνοδικείο Χανίων –κι ενώ προηγουμένως είχε καταθέσει αίτηση για εξωδικαστική ρύθμιση των χρεών του- με την συνδρομή της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Περιουσιακά στοιχεία (ακίνητα), ο δανειολήπτης, δεν είχε στην διάθεσή του, βασικό του εισόδημά, ήταν μία σύνταξη του δημοσίου 1100 ευρώ, από κινητά περιουσιακά στοιχεία είχε, ένα αυτοκίνητο μάρκας FORD τύπου FIESTA 1388 κ.ε πρώτης κυκλοφορίας 2004 εμπορικής αξίας 5.000 ευρώ, και ένα μοτοποδήλατο 130 κ.ε και εμπορικής αξίας 600 ευρώ.

Το Ειρηνοδικείο Χανίων, έκρινε ότι, τα περιουσιακά στοιχεία αυτά, ακόμα και σε ρευστοποίηση, δεν ήταν ικανά, να ικανοποιήσουν την απαίτηση των πιστωτών του, γι’ αυτό πήρε την απόφαση, να απαλλάξει τον δανειολήπτη από το χρέος του (ποσό 63.273 ευρώ), καλώντας τον να πληρώσει το ποσό των 28.800 ευρώ, σε βάθος τετραετίας σε μηνιαίες καταβολές.

Η αίτησή του έγινε δεκτή, παρά τους ισχυρισμούς των τραπεζών περί καταχρηστικότητας άσκησης της αίτησης, καθώς επικαλούνταν ότι ο δανειολήπτης απέκρυπτε από τους δανειστές του, την κακή του οικονομική κατάσταση και την αδυναμία του να ανταποκριθεί στις δανειακές του υποχρεώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: