Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Ποιοί απεργούν σήμερα

Ίσως θα ‘ταν πιο εύκολο να γράψουμε ποιοί… δεν απεργούν σήμερα! Ο κατάλογος είναι τεράστιος, αφού η αντίδραση στα μέτρα της κυβέρνησης, από τότε που αποδείχτηκαν αναποτελεσματικά, γιγαντώνεται καθημερινά. Διαβάστε ποιοι απεργούν:

  • - Έναρξη της 48ωρης απεργίας των τελωνειακών υπαλλήλων Ελλάδας, με αίτημα την άμεση πρόσληψη των επιτυχόντων του γραπτού διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. του 2008. Την Παρασκευή το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών είχε κρίνει παράνομη την απεργία που είχαν εξαγγείλει οι τελωνειακοί.
  • - Δεμένα στα λιμάνια τα πλοία, μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας για 48ωρη πανελλαδική επαναλαμβανόμενη απεργία. Η απεργία θα λήξει στις 6.00 το πρωί της Τετάρτης.
  • - Απεργία των εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα αντιδρώντας στις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.
  • - Έναρξη της 48ωρης απεργίας των εφοριακών, αντιδρώντας στις περικοπές των αποδοχών τους με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.
  • - Συνέχεια της επταήμερης πανελλαδικής απεργίας των δικηγόρων, έως και τις 19 Οκτωβρίου, αντιδρώντας σε προωθούμενα μέτρα του υπουργείου με στόχο την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης.
  • - Συνέχεια των 24ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων έως την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου των γιατρών του ΙΚΑ Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν οι υγειονομικές υπηρεσίες του ιδρύματος. Οι γιατροί ζητούν εξαίρεση του ΙΚΑ -ΕΟΠΥΥ από την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων του ιατρικού προσωπικού και από το καθεστώς εφεδρείας, καθώς και να σταματήσει η περικοπή παροχών που προβλέπεται με τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών ΕΟΠΥΥ.
  • - Συνέχεια της απεργίας των δημοσιογράφων σε όλα τα δημόσια ΜΜΕ. Στην απεργία συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών, του Καναλιού της Βουλής, της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης και της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
  • - Συνέχεια των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση έως την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.
  • - Έναρξη της δεκαήμερης απεργίας των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, έως και την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στις ρυθμίσεις για το ενιαίο μισθολόγιο, τις καταργήσεις υπηρεσιών και τα σχέδια για την εργασιακή εφεδρεία.
  • - Τρίωρες καταλήψεις από τις 07:00 έως τις 10:00 όλων των δικαστικών μεγάρων της χώρας από τους δικαστικούς υπάλληλους. Τα δικαστήρια θα διακόπτουν τις συνεδριάσεις τους καθημερινά έως και την Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης, από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 15.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια: