Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Βρείτε τις αποθήκες των παρεμπόρων!

Μην κυνηγάτε τους μαύρους μικροπωλητές, που πουλούν διάφορα αντικείμενα στα πεζοδρόμια του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Κυνηγήστε αυτούς που τους... γεμίζουν εμπόρευμα. Βρείτε τις αποθήκες των παράνομων εμπορευμάτων και κατασχέστε μεγάλες ποσότητες! Την προτροπή αυτή δίνει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Δ. Μπακατσέλος, με επιστολή του προς την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ).
Το ΕΒΕΘ ζητά, με την επιστολή του, την παρέμβαση της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥπΕΕ). Η επιστολή κοινοποιήθηκε προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, την Διεύθυνση Εμπορίου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, την Τελωνειακή Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση και προς την Αντιδημαρχία Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης.
«Παρά τις κινητοποιήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης στην κατεύθυνση πάταξης του παράνομου πλανόδιου εμπορίου, με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι το τελευταίο διάστημα, αντί να μειώνονται, πληθαίνουν οι μικροπωλητές, που διακινούν, παράνομα, σημαντικές ποσότητες παραποιημένων, ως επί το πλείστον, προϊόντων και μάλιστα σε κεντρικά σημεία της πόλης μας, με την ανοχή των αρμόδιων αρχών», τονίζεται στην επιστολή του ΕΒΕΘ που σημειώνει ότι το πρόβλημα ξεκινά «από τη δυσχέρεια των τελωνειακών αρχών να ελέγξουν τα προϊόντα που εισέρχονται παράνομα στη χώρα μας, τα οποία και φυλάσσονται σε αποθήκες».
Ωστόσο, παρατηρεί το ΕΒΕΘ, «το πρόβλημα διαιωνίζεται, διότι οι έλεγχοι περιορίζονται σε σποραδικές συλλήψεις μικροπωλητών, χωρίς να γίνεται στοχευμένη αναζήτηση των αποθηκών, στις οποίες φυλάσσονται ή μέσω των οποίων διακινούνται παραποιημένα προϊόντα».
Στην επιστολή προς την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, Δημήτρης Μπακατσέλος ζητά «την άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση της Υπηρεσίας και σύσσωμων των συναρμόδιων Υπηρεσιών και της αστυνομικής δύναμης της πόλης μας, με εντοπισμένους ελέγχους στις εστίες διακίνησης, προκειμένου να εκριζωθεί, επιτέλους, αυτό το νοσηρό φαινόμενο, που εκτός των παρενεργειών που προκαλεί στην αγορά, βλάπτει, ανεπανόρθωτα, την εικόνα της πόλης μας διεθνώς, μετατρέποντάς την σε κέντρο παραεμπορίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: