Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Φεύγουν τα μπλόκα που... μένουν

Διχασμένοι εμφανίζονται οι αγρότες της χώρας, καθώς μετά τις χθεσινές εξελίξεις αγρότες από κάποια μπλόκα αποχωρούν, ενώ συνάδελφοί τους ενισχύουν άλλα. Στάση αναμονής κρατούν οι αγρότες της Χαλκηδόνας. Στα διόδια των Μαλγάρων οι αγρότες έχουν παρατάξει τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στα δεξιά κι αριστερά της οδού.
Μετά το άνοιγμα του δρόμου στα Τέμπη, σήμερα αποχώρησαν οι αγρότες και από την εθνική οδό στις Μικροθήβες. Αμετακίνητοι εμφανίζονται ορισμένοι αγρότες, οι οποίοι παραμένουν με τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Νίκαιας, έξω από τη Λάρισα, στο μπλόκο του Προμαχώνα, της Αλαμάνας και του Κάστρου καθώς επίσης και στα Χανιά και το Ηράκλειο Κρήτης.
Μέχρι το μεσημέρι είχαν αποχωρήσει και οι αγρότες από τα μπλόκα στην Εγνατία Οδό, στην παλιά εθνική οδό Καβάλας-Ξάνθης και στη Χρυσούπολη Καβάλας.
Δεν αποχωρούν τελικά από το μπλόκο των Κερδυλλίων οι αγρότες σύμφωνα με σημερινή (Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009) απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, ωστόσο παραμένει ανοιχτή η Εγνατία οδός.
Στο μεταξύ, είχαμε παρέμβαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ο οποίος ζητά να σχηματιστούν δικογραφίες σε βάρος αγροτοσυνδικαλιστών, για το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών. Εξώδικο στο Υπουργείο Οικονομίας απέστειλε η Ομοσπονδία Υπεραστικών Λεωφορείων διαμαρτυρόμενη για τη μεγάλη οικονομική ζημιά που υφίσταται από τις κινητοποιήσεις των αγροτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: