Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Δράση σε εθνικό επίπεδο ζητούν οι εξαγωγείς

Την κατάρτιση εθνικού σχεδίου δράσης για την αντιμετώπιση της κρίσης, με τη συναίνεση όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων της χώρας, ζητούν από την κυβέρνηση οι εξαγωγείς της Βόρειας Ελλάδας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην ελληνικές επιχειρήσεις είναι αυτό της διασφάλισης της ρευστότητας και της αντιμετώπισης των επισφαλειών, τόνισε ο πρόεδρος του συνδέσμου εξαγωγών Βορείου Ελλάδος Βασίλης Θωμαίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, με αφορμή την διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση.
Ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ εστίασε στο γεγονός ότι οι ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις είναι αυτές οι οποίες λόγω της δραστηριότητας τους πλήττονται περισσότερο από τους κραδασμούς της κρίσης σε διεθνές επίπεδο .
Ο κ Θωμαίδης τόνισε ότι παρά τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση η ένεση ρευστότητας μέχρι στιγμής εμφανίζεται περισσότερο ως λογιστικό μέγεθος παρά σαν πραγματική χρηματοοικονομική ροή στην αγορά .
Ο ΣΕΒΕ έχει ήδη καταθέσει στα αρμόδια υπουργεία συγκεκριμένες προτάσεις για την διασφάλιση της ρευστότητας προς τις χιλιάδες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στη χρηματοδότηση της δράσης τους . Πρόκειται για μια πρόταση που αναπτύσσεται μέσα από τρεις πυλώνες . Ένα τη διασφάλιση της ρευστότητας , δεύτερο τη μείωση κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων και τρίτο την αντιμετώπιση εσωτερικών αντικινήτρων και ενίσχυση της μακροχρόνιας ανταγωνιστικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: