Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Τραβάνε το σχοινί στην ΕΥΑΘ

Προβλήματα στην υδροδότηση κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν οι Θεσσαλονικείς. Κι αυτό, επειδή οι εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ αποφάσισαν επ’ αόριστον κατάληψη του κτιρίου της εταιρίας και 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, Γ. Σκόδρας, κατέθεσε, την Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009, αναφορά στον εισαγγελέα, σύμφωνα με την οποία, οι εργαζόμενοι, οι οποίοι συνεχίζουν την κατάληψη της εισόδου του κτιρίου της εταιρίας, προκαλούν προβλήματα στη λειτουργία της. Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημ. Παπαγεωργίου, ο οποίος παρέλαβε την αναφορά, ζήτησε, από αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών, να διενεργήσει ένορκη διοικητική εξέταση για να διαπιστωθεί αν -και ποια- αδικήματα διαπράττονται.
Η απόφαση για τις απεργιακές κινητοποιήσεις ελήφθη κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 13 Ιανουαρίου 2009. Οι εργαζόμενοι ζητούν την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας, καθώς και να γίνουν νέες προσλήψεις, επειδή το προσωπικό, όπως υποστηρίζουν, δεν επαρκεί.
Από την πλευρά της, η διοίκηση της ΕΥΑΘ, δια στόματος του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, Γιώργου Σκόδρα, κάνει λόγο για παράλογες διεκδικήσεις των εργαζομένων, καθώς όπως υποστηρίζει, αποτελεί κοινωνική πρόκληση, οι συνδικαλιστές να ζητούν αυξήσεις 7% αναδρομικά για το 2008 και 7,5% από 1-1-2009. Κατηγορεί, δε, τους συνδικαλιστές, ότι απολαμβάνουν πολύ υψηλούς μισθούς.
Όταν τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων στην ΕΥΑΘ απάντησαν ότι ζητούν αυξήσεις 3,5%, από τη διοίκηση της εταιρίας εκδόθηκε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία παρόμοια πρόταση δεν έχει κατατεθεί στην ΕΥΑΘ από πλευράς εργαζομένων. Μάλιστα, προτρέπει τους εργαζομένους να υποβάλουν, εγγράφως, την πρόταση αυτή.
Λόγω κατάληψης του κτιρίου, δεν λειτούργησαν για δεύτερη συνεχή ημέρα οι κεντρικές υπηρεσίες της εταιρίας που στεγάζονται στο κτίριο της οδού Εγνατίας 127. Από την ΕΥΑΘ ανακοινώθηκε ότι για βλάβες του δικτύου ύδρευσης, οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 6944 647729.

Δεν υπάρχουν σχόλια: