Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Το ΚΚΕ για την παρέμβαση του εισαγγελέα

Για δοκιμασμένες και σίγουρες μεθόδους τρομοκράτησης κάνει λόγο το ΚΚΕ, σε ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης, για την εντολή του εισαγγελέα να σχηματίζονται δικογραφίες και να γίνονται συλλήψεις κατά αγροτών, στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι διαπράττουν αδικήματα, όπως αυτό της παρακώλυσης συγκοινωνιών. Το ΚΚΕ καλεί τους αγρότες να δώσουν την απάντησή τους, σε κυβέρνηση και εισαγγελέα, με το να ενισχύσουν τα μπλόκα.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:
Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ καταγγέλλει την επιχείρηση τρομοκράτησης και εκβιασμού σε βάρος των αγωνιζόμενων αγροτών από την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται η έγγραφη παραγγελία του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προς την Αστυνομία και η απαίτηση να ασκηθούν διώξεις σε βάρος των αγροτών που συμμετέχουν στην κινητοποίηση στα όρια του νομού Θεσσαλονίκης.
Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση, αφού διαπίστωσε ότι πέφτει στο κενό η επιχείρηση παραπλάνησης και εμπαιγμού, αλλά και διάσπασης των αγροτών, μετέρχεται πλέον τις σίγουρες και δοκιμασμένες μεθόδους τρομοκράτησης, προκειμένου να κάμψει τους αγώνες της αγροτιάς. Αντιγράφει και σε αυτό το σημείο με ζήλο την πολιτική και τις μεθόδους του ΠΑΣΟΚ.
Το ΚΚΕ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών, που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους, ενάντια στην ΚΑΠ και τις αντιαγροτικές επιλογές ΕΕ – κυβέρνησης.
Καλούμε τους αγρότες να δώσουν την απάντησή τους στη νέα πρόκληση κυβέρνησης και εισαγγελίας, να δυναμώσουν τον αγώνα τους, να μαζικοποιήσουν τα μπλόκα, εντάσσοντας τον αγώνα τους στην πάλη για δημιουργία προϋποθέσεων για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την εξουσία.
Ταυτόχρονα καλούμε το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τα συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς και όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την εισαγγελική παρέμβαση και να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα των αγροτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: