Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Ποιοί κλέβουν τις καθαρίστριες;

Να παίρνουν τουλάχιστον το βασικό μισθό διεκδικούν οι καθαρίστριες που εργάζονται, μέσω εργολάβων, σε υπηρεσίες και δημόσιους οργανισμούς. Επίσης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν τα μέλη του νεοσύστατου σωματείου τους, καταγγέλλουν ότι οι εργοδότες τους... κλέβουν ώρες από το ωράριο εργασίας, αλλά και τα ένσημά τους! Τονίζουν ότι δεν τους καλύπτουν συμβάσεις εργασίας και εκφράζουν τη συμπαράσταση τους στη συνάδελφο τους από την Αθήνα, Κωνσταντίνα Κούνεβα, στην οποία επιτέθηκαν άγνωστοι, με βιτριόλι.
Για εργασιακό μεσαίωνα μιλούν οι καθαρίστριες που εργάζονται μέσω εργολάβων σε υπηρεσίες και δημόσιους οργανισμούς. Αμείβονται με ελάχιστα χρήματα -μόλις 500 ευρώ.
Αυτό, όπως κατήγγειλε η καθαρίστρια Αναστασία Παρασκευοπούλου, συμβαίνει ακόμη και σε δημόσιες υπηρεσίες!
"Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο θα πρέπει κανονικά να εργάζονται 90 καθαρίστριες, για το μισθό των οποίων τα χρήματα καταβάλλονται από το αρμόδιο υπουργείο. Ο εργολάβος όμως απασχολεί στο εν λόγω νοσοκομείο μόνον 60 καθαρίστριες, με μισθό 500 ευρώ και καρπώνεται τη διαφορά", όπως κατήγγειλε ο Γ.Γ του ΕΚΘ Σωτήρης Ζαργιανόπουλος.
Για το θέμα εστάλη επιστολή στη διοίκηση του Ιπποκρατείου , ενώ αύριο θα ενημερωθεί και ο εισαγγελέας. Αν δεν πληρωθούν τη διαφορά που προκύπτει από το βασικό μισθό με αυτό που παίρνουν θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.
Οι καθαρίστριες εξέφρασαν τη συμπαράσταση τους στη συνάδελφο τους από την Αθήνα Κούνεβα , που δέχθηκε δολοφονική επίθεση. Όπως καταγγέλλουν, οι δύο άνδρες που πέταξαν βιτριόλι στην Κωνταντίνα Κούνεβα, εκτελούσαν εντολές και η επίθεση έγινε επειδή η συγκεκριμμένη καθαρίστρια είχε επιδείξει συνδικαλιστική δράση.
Αντίστοιχα προβλήματα με τις καθαρίστριες αντιμετωπίζουν και οι εργαζόμενοι μέσω εργολαβιών στον τομέα της φύλαξης και για το λόγο αυτό προχώρησαν στη σύσταση κοινού σωματείου. Μεταξύ άλλων κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν απειλές για τη συμμετοχή τους στο σωματείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: