Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Δεν καλοβλέπει τις αυξήσεις υπέρ των ταμείων των εργαζομένων το ΕΕΘ

Δε θέλουν να αυξήσουν τις εισφορές τους, προς τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων, τα μέλη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Υποστηρίζουν ότι, αν δώσουν κάτι παραπάνω για τους εργαζόμενους, δε θα στηριχθούν τα ταμεία, αλλά θα... καταρρεύσουν οι επιχειρήσεις τους. Ενδεικτική είναι η ανακοίνωση την οποία εξέδωσε, το πρωί της Δευτέρας 4 Μαΐου 2009, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης(ΕΕΘ) και υπογράφει ο πρόεδρός του, Μ. Ζορπίδης.
Με την ανακοίνωση, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης "εκφράζει τη διαμαρτυρία του για τις αυξήσεις στις εισφορές του ΟΑΕΕ, ύψους 20% στον κλάδο της υγείας και 6% στον κλάδο της συνταξιοδότησης και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από 1-1-2009, που προωθεί η διοίκηση του Ταμείου".
Ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μ. Ζορπίδης, υποστηρίζει ότι «σε μια εποχή που οι μικρομεσαίοι πλήττονται από την ακρίβεια, τις υψηλές τιμές των εμπορευματικών αγαθών, την μείωση της ρευστότητας και κατά συνέπεια τη μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, μια νέα αύξηση σε σύντομο χρονικό διάστημα από την προηγούμενη, υποσκάπτει τη βιωσιμότητα και την ύπαρξη των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων». Αυτά υπογραμμίζει και σε επιστολή του προς την υπουργό Απασχόλησης, Φάνη Πάλη Πετραλιά.
«Είμαστε γνώστες των οικονομικών προβλημάτων του Οργανισμού, αλλά η λύση δεν είναι η αύξηση των εισφορών και μάλιστα στην παρούσα συγκυρία. Η λύση βρίσκεται στην τήρηση από το Ελληνικό Δημόσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει απέναντι στο ενοποιημένο ταμείο», σημειώνει ο κ. Ζορπίδης.
Υπενθυμίζεται ότι το Ελληνικό Δημόσιο έχει δεσμευτεί να καλύψει όλα τα ελλείμματα του ΟΑΕΕ. Το ΕΕΘ έχει ζητήσει η δέσμευση αυτή να γίνει πράξη με τη θεσμοθέτηση τακτικής επιχορήγησης του ΟΑΕΕ από τον κρατικό προϋπολογισμού, κατά το πρότυπο του ΙΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: