Τρίτη 19 Μαΐου 2009

ΒΕΘ:Να "τρέξουν" άμεσα προγράμματα γυναικείας επιχειρηματικότητας

Την ανάγκη να ‘τρέξουν’ άμεσα τα προγράμματα για την ενίσχυση της γυναικείας και της νεανικής επιχειρηματικότητας και να μην υπάρξουν αγκυλώσεις και καθυστερήσεις όπως συνέβη με το ΕΣΠΑ υπογράμμισε ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) κ. Σωτήριος Μαγόπουλος. 
«Στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε θα πρέπει να δοθεί έμφαση σε προγράμματα που ενισχύουν την επιχειρηματικότητα» σημείωσε ο κ. Μαγόπουλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε εκδήλωση που διοργάνωσε το ΒΕΘ και ο ΕΟΜΜΕΧ για την παρουσίαση των προγραμμάτων «Ενίσχυση Γυναικείας Επιχειρηματικότητας» και «Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας Νέων» του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα 2007-2013». 
Στις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί και από την πλευρά του ΕΟΜΜΕΧ ώστε η επιχειρηματικότητα να παύσει να δαιμονοποιείται αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Γιώργος Σουφλιάς, ο οποίος προέτρεψε τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση, να καταθέσουν ‘φρέσκιες’ επενδυτικές προτάσεις προκειμένου όπως είπε να καλύψουν κενά της αγοράς. 
Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΕΟΜΜΕΧ εντός του επόμενου διαστήματος θα βγουν στο αέρα δεκατέσσερα επιπλέον προγράμματα για την ενίσχυση των υφιστάμενων επιχειρήσεων. 
Λεπτομέρειες για τα δύο προγράμματα έδωσε από την πλευρά του ο διευθυντής επιχειρηματικότητας του ΕΟΜΜΕΧ κ. Γιώργος Μπόλας επισημαίνοντας ότι σύντομα θα είναι στη διάθεση των ενδιαφερόμενων και η φόρμα υποβολής των αιτημάτων τους για χρηματοδότηση. Η προκήρυξη του προγράμματος θα γίνει εντός του μήνα, σύμφωνα με τον κ. Μπόλα, καθώς τώρα ολοκληρώνονται και οι τελευταίες λεπτομέρειες από το υπουργείο Ανάπτυξης. 
Κλειδί ώστε να αυξηθεί το ενδεχόμενο επιτυχίας κατά την αξιολόγηση αποτελεί όπως υπογράμμισε ο κ. Μπόλας η σωστή προετοιμασία των φακέλων προκειμένου να είναι ανταγωνιστικοί και να καλύπτουν όλα όσα απαιτούν οι όροι της προκήρυξης. 
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα προγράμματα ενίσχυσης της νεανικής και της γυναικείας επιχειρηματικότητας θα δέχονται αιτήσεις μέχρι τις 30 Ιουνίου. 

Απαραίτητη η σύνδεση παραγωγής και εκπαίδευσης
Στο μεταξύ, για έλλειμμα στη σύνδεση της παραγωγής με την εκπαίδευση έκαναν λόγο οι ομιλητές. «Εδώ και χρόνια πιέζουμε την κυβέρνηση προκειμένου να επιτευχθεί η διασύνδεση εκπαίδευσης – παραγωγής» τόνισε ο κ. Μαγόπουλος ο οποίος έκανε ιδιαίτερη μνεία στο μνημόνιο συνεργασίας που έχει υπογράψει το ΒΕΘ με το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. 
«Δυστυχώς μόλις το 5% των πτυχιούχων απασχολείται σε κλάδους σχετικούς με το αντικείμενο που έχει σπουδάσει» σημείωσε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Παύλος Καρακολτσίδης υπογραμμίζοντας ότι το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας βρίσκεται στο κόκκινο και για αυτό θα πρέπει να επανιδρυθεί. 
Να σημειωθεί ότι το ΒΕΘ σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Δήμου Μηχανιώνας διοργανώνει την Παρασκευή στις 21.00 μ.μ. αντίστοιχη ενημερωτική εκδήλωση με ομιλητές τον κ. Γιώργο Σουφλιά και τον Περιφερειακό Διευθυντή Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας του ΟΑΕΔ κ. Δημήτρη Κανελλίδη. 
Οι εκδηλώσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της πολιτικής που ακολουθεί το ΒΕΘ για την πληρέστερη ενημέρωση των μελών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: