Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Χρηματοδότηση για την έρευνα

«Νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο πλαίσιο του προγράμματος Ανθρωποι» ήταν το θέμα της ημερίδας που διοργάνωσαν σήμερα το απόγευμα το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) και ο ΕΟΜΜΕΧ. Η εκδήλωση είχε σκοπό την ενημέρωση της επιχειρηματικής κοινότητας για τις ευκαιρίες χρηματοδότησης που προκύπτουν μέσα από το ειδικό πρόγραμμα «Ανθρωποι», το οποίο είναι ένα από τα τέσσερα Ειδικά Προγράμματα του 7ου Προγράμματος Πλαισίου της Γενικής Διεύθυνσης Έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στοχεύοντας στη χρηματοδότηση του τομέα της Έρευνας και Ανάπτυξης.
Το πρόγραμμα «Ανθρωποι» παρέχει ευκαιρίες χρηματοδότησης για την κινητικότητα και την επαγγελματική ανέλιξη των ερευνητών, τόσο εντός όσο και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υλοποιείται μέσω των Υποτροφιών Marie Curie, που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τους ερευνητές να ενισχύσουν τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας. Οι δράσεις Marie Curie είναι ανοιχτές σε όλα τα πεδία έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης με τη μορφή τόσο ατομικών υποτροφιών όσο και σχημάτων κοινοπραξίας. Ο συνολικός προβλεπόμενος προϋπολογισμός για το πρόγραμμα «Ανθρωποι» ανέρχεται στο ποσό των 4,72 δισ. ευρώ για την περίοδο 2007-2013.
Να σημειωθεί ότι το ΕΚΕΤΑ έχει οριστεί από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης του υπουργείου Ανάπτυξης ως Εθνικό Σημείο Επαφής για το πρόγραμμα «Ανθρωποι» για τη Βόρεια Ελλάδα. Τα μέλη του Ελληνικού Δικτύου Εθνικών Σημείων Επαφής για το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχουν ως βασική τους αποστολή την παροχή έγκαιρης και τεκμηριωμένης πληροφόρησης και αποτελεσματικής υποστήριξης στους ενδιαφερόμενους για συμμετοχή τους στις δράσεις του προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: