Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Η... μάχη για το νερό

Μειώνει κατά 4% η ΕΥΑΘ το τιμολόγιό της από το τρίτο τετράμηνο του 2009. Αυτό ανακοινώθηκε από τη διοίκηση της εταιρίας. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Γιώργος Σκόρδας, έκανε λόγο για ενστάσεις εκ μέρους των εργαζομένων. Διαφορετικά παρουσιάζουν τα πράγματα οι εργαζόμενοι. Ξεκαθαρίζουν ότι είναι υπέρ της μείωσης, αλλά επισημαίνουν πως το θέμα αυτό περιέχεται στον οικονομικό προϋπολογισμό, τον οποίο αρνούνται να ψηφίσουν, επειδή ο κ. Σκόρδας δε δημοσιοποιεί τα στοιχεία του.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, Γιώργος Σκόδρας, μίλησε για εντυπωσιακή αύξηση κερδοφορίας και κύκλου εργασιών. Συγκεκριμένα τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν στα 7.519 εκατομμύρια ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2009 σημειώνοντας αύξηση 65,65%. Ο κ. Σκόδρας είπε στη συνέχεια ότι λόγω αυτής της καλής πορείας πρότεινε μείωση του τιμολογίου τονίζοντας ότι υπάρχει ένσταση από τους εργαζομένους. 
Διαφορετική είναι η άποψη των εργαζομένων. Ξεκαθαρίζουν ότι είναι υπέρ της μείωσης των τιμολογίων. Επισημαίνουν, όμως, ότι η μείωση περιλαμβάνεται στον οικονομικό προϋπολογισμό, τα στοιχεία του οποίου δεν τους δίνονται από τη διοίκηση, γι αυτό και αρνούνται να τον ψηφίσουν. 
Σε κείμενο που διένειμαν προς τους εκπροσώπους του Τύπου, καταφέρονται εναντίον της ιδιωτικοποίησης της εταιρίας. Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι, με τις ενέργειές της, παραχωρεί ένα φυσικό μονοπώλιο, το νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: