Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Η επιτροπή που θα αποφασίσει για τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ

Υπογράφτηκε από τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργο Σουφλιά Κοινή Υπουργική Απόφαση με τον Υπουργό Μακεδονίας- Θράκης, με την οποία συστήνεται η Επιτροπή για την αξιολόγηση των προτάσεων μετεγκατάστασης της ΔΕΘ. Για το θέμα αυτό ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση συστήνεται η Επιτροπή για την καταληκτική αξιολόγηση των προτάσεων που αφορούν στην χωροθέτηση/ μετεγκατάσταση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης εκτός του κέντρου της πόλης. Η Επιτροπή που αποτελείται από αντιπροσώπους αρμόδιων φορέων, αφού λάβει υπόψη της τις μελέτες και διαβουλευθεί με τοπικούς φορείς, κόμματα και παραγωγικές τάξεις θα καταλήξει σε συγκεκριμένη πρόταση. Με την μετεγκατάσταση της ΔΕΘ θα αναπνεύσει το κέντρο της πόλης με ένα θαυμάσιο Μητροπολιτικό Πάρκο αλλά και η ΔΕΘ θα αναζωογονηθεί δημιουργώντας έναν πόλο ανάπτυξης στην περιοχή που θα μεταφερθεί. Για την μελέτη του Μητροπολιτικού Πάρκου θα γίνει διεθνής διαγωνισμός».
Η σύσταση της Επιτροπής είναι: Πρόεδρος: Καλαφάτης Σταύρος, Υπουργός Μακεδονίας- Θράκης Μέλη: Μπακατσέλος Δημήτριος, Πρόεδρος ΔΕΘ Α.Ε, Θωμόπουλος Αριστοτέλης, Πρόεδρος HELEXPO A.E, Koνακλίδης Τάσος, πρόεδρος ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας, Μπαΐρακτάρη Σταυρούλα, Πρόεδρος Οργανισμού Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης, Παπαγεωργόπουλος Βασίλης, Πρόεδρος ΤΕΔΚ Νομού Θεσ/νικης, Ψωμιάδης Παναγιώτης, Νομάρχης Θεσσαλονίκης, Τσιότρας Γεώργιος, Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Βλαχογιάννης Εμμανουήλ, Εκπρόσωπος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Ζορπίδης Μιχαήλ, Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσ/νικης, Μαγόπουλος Σωτήριος, Πρόεδρος Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσ/νικης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: