Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Σύνδεση με Σποράδες;

Πλοίο σκοπεύει να αγοράσει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης(ΕΕΘ) και, μαζί με φορείς των Βορείων Σποράδων να το ναυτολογήσει και να το "βγάλει" στο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Σκιάθος-Σκόπελος-Αλόνησος! Τις βάσεις για την ίδρυση ναυτικής εταιρίας λαϊκής βάσης έβαλαν σήμερα Παρασκευή 8 Μαΐου 2009, ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης, ο δήμαρχος Σκιάθου, Νικ. Πλωμαρίτης κι οι εκπρόσωποι του τοπικού εμπορικού συλλόγου. Αποφάσισαν να κινητοποιήσουν κι άλλους φορείς των νησιών και να συναντηθούν, εκ νέου, τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη για να οριστικοποιήσουν τις διαδικασίες αγοράς πλοίου, που θα εξυπηρετεί την τακτική ακτοπλοϊκή σύνδεση.
Χτες, ο κ. Ζορπίδης ήταν κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση με θέμα τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις, στη διάρκεια της οποίας ζήτησε σύμπραξη όλων των φορέων για την αντιμετώπιση του προβλήματος και πρότεινε την ίδρυση κοινοπραξίας.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΕΕΘ ασχολείται με το ίδιο θέμα. Το Σεπτέμβριο του 2008, είχε οργανώσει σύσκεψη για το πρόβλημα των ακτοπλοϊκών συνδέσεων, στην οποία συμμετείχαν -μεταξύ άλλων- τα επιμελητήρια Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Λασιθίου, Δωδεκανήσου, Κυκλάδων, Σάμου, Χίου, Λέσβου το Εμποροβιομηχανικό και το Βιοτεχνικό Θεσσαλονίκης, το Οικονομικό Επιμελητήριο, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων. Στη συνάντηση συμφωνήθηκε ένα βασικό κείμενο για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ακτοπλοϊκής απομόνωσης, "το οποίο όμως δεν έτυχε της προσοχής της Πολιτείας", σύμφωνα με το ΕΕΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: