Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Παπαγεωργόπουλος: Να περπατήσουμε γρήγορα για τη ζώνη καινοτομίας

Την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών για την λήψη αποφάσεων στα εκκρεμή ζητήματα του χωροταξικού σχεδιασμού και της θέσπισης κινήτρων για την προσέλκυση επιχειρήσεων στη Ζώνη Καινοτομίας, τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και προεδρεύων της εταιρίας «Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας», Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, το μεσημέρι της Τρίτης 5 Μαΐου 2009, ανακοίνωσε ότι την προσεχή εβδομάδα θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας, προκειμένου να προσδιορίσει το μελλοντικό πλαίσιο των δράσεων. Επιπλέον, ο κ. Παπαγεωργόπουλος ανακοίνωσε πως ο δήμος Θεσσαλονίκης θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα επιδότησης ανέργων του ΟΑΕΔ.

Το ΠΑΣΟΚ
Για το θέμα της Ζώνης καινοτομίας, μόλις την περασμένη Δευτέρα 4 Μαΐου 2009, η βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Θεσσαλονίκη Πρωταγωνίστρια", Χρύσα Αράπογλου. Η κ. Αράπογλου υποστηρίζει ότι έχουν περάσει περισσότερα από τέσσερα χρόνια από την αρχική πρωθυπουργική εξαγγελία για τη δημιουργία της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, "ουσιαστικά όμως δεν έχει γίνει τίποτα καθώς ούτε πρακτικά ζητήματα έχουν διευθετηθεί ούτε κονδύλια έχουν δεσμευτεί, γεγονός που οδήγησε" σύμφωνα με την κ. Αράπογλου "στην παραίτηση (ύστερα από αρκετές προειδοποιήσεις και εκλύσεις δραστηριοποίησης των συναρμοδίων Υπουργείων) του Προέδρου της, καθηγητή Ιάκωβου Βασάλου". Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς γιατί, τρία χρόνια μετά την (με Νόμο) ίδρυση της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, δεν παραχωρήθηκαν οι δημόσιες εκτάσεις ώστε να χωροθετηθούν κάποιες περιοχές της, ούτε έχουν θεσμοθετηθεί κίνητρα από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών για την εγκατάσταση επιχειρήσεων και ερευνητών σε αυτή;
Η κ. Αράπογλου ρωτά, ακόμη, για ποιο λόγο δε δεσμεύτηκαν πόροι του ΕΣΠΑ για την υλοποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης της Ζώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: