Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

ΠΑΜΕ και οικοδόμοι συνοδοιπόροι για αύξηση των αποδοχών

Ξεχωριστή συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν τα μέλη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ. Μαζί με μέλη του συνδικάτου οικοδόμων Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν πορεία ως το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, όπου επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας. Κύριο αίτημα των οικοδόμων είναι η αύξηση του ημερομισθίου στα 75 ευρώ. 
Οι οικοδόμοι ζητούν, ακόμη, επίδομα ανεργίας στα 1.120 ευρώ και καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ύψους 1.400 ευρώ. 
Ο πρόεδρος του συνδικάτου οικοδόμων Θεσσαλονίκης Βασίλης Ρέβας καταγγέλλει την ηγεσία της ΓΣΕΕ, για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας που προβλέπει χαμηλές αποδοχές κι επισημαίνει ότι ο κλάδος επιδιώκει ενιαία σύμβαση με μεγαλύτερα ποσοστά αυξήσεων. Σύμφωνα με τον κ. Ρέβα μεγάλος αριθμός εργατών έχει μπει στο ταμείο ανεργίας καθώς οι δουλειές στις κατασκευές έχουν μειωθεί δραματικά.
Διαδηλωτές του ΠΑΜΕ και του συνδικάτου οικοδόμων οι οποίοι νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις στην πλατεία Αγίας Σοφίας και μπροστά από το κεντρικό υποκατάστημα του ΙΚΑ, στην οδό Αριστοτέλους, αντίστοιχα πραγματοποίησαν πορεία στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: