Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Φιλότιμες προσπάθειες Βενιζέλου να… βρει συνεργούς στην είσπραξη του “χαρατσιού”

Χαμηλώνει τη μπάλα ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σχετικά με το Ειδικό Τέλος Ακινήτων (το… χαράτσι, δηλαδή). Λέει, πλέον, ότι όποιος έχει πρόβλημα δε θα μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ ζητά και τη βοήθεια των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης για να καταφέρει να βρει… σωστά στοιχεία για τα ακίνητα! >>>

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε την ενεργό συμμετοχή των Δήμων στην προσπάθεια να συμπληρωθούν και να διορθωθούν τα αρχεία της ΔΕΗ. Βλέπετε, τα λάθη ήταν πάρα πολλά και οι αιτήσεις των δικαιούχων για αλλαγή των στοιχείων… στοιβάζονται στα γραφεία της Επιχείρησης.

Ο κ. Βενιζέλος “δελέασε” τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης λέγοντας ότι, με αυτόν τον τρόπο, τα στοιχεία θα καταστούν κοινά αρχεία της ΔΕΗ, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της ΓΓΠΣ, προκειμένου να μην υπάρχουν αμφισβητήσεις ως προς το εμβαδόν, την τιμή ζώνης, την παλαιότητα και τα άλλα χαρακτηριστικά κάθε ακινήτου. Όμως, για ποιον λόγο να ενδιαφερθούν οι δήμοι για αρχεία που… ήδη έχουν;

Μάλιστα, μπροστά στις συνεχείς αντιδράσεις των περισσότερων δήμων (εκτός κάποιων… φωτεινών εξαιρέσεων) όσον αφορά το “χαράτσι” και καθώς οι αγωγές δικαιώνουν τους προσφεύγοντες, κάλεσε τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης να βοηθήσουν ώστε να γίνει αντιληπτό από τους πολίτες πως «κανένα νοικοκυριό που έχει πραγματική αδυναμία, δεν θα βρεθεί αντιμέτωπο με πρόβλημα διακοπής της σύνδεσής του με την ΔΕΗ», αλλά και κανείς πολίτης που έχει την οικονομική δυνατότητα να καταβάλει τις υποχρεώσεις του « δεν θα επιτραπεί να κρυφτεί πίσω από όσους έχουν πραγματική αδυναμία».

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Εσωτερικών Φώφη Γεννηματά, ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρης Κουκουλόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: