Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Ν.Δ.: “Χοντρά” ρουσφέτια Βενιζέλου στις ΔΟΥ

Για ρουσφετολογία κι άθλια μεθόδευση, αλλά και κατάργηση των ρυθμίσεων του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, με διορισμούς προϊσταμένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, καταγγέλλει τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγ. Βενιζέλο, η Νέα Δημοκρατία. >>>

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης, ο κ. Βενιζέλος “σφραγίζει τις τελευταίες ημέρες της θητείας του με σκοτεινές κομματικές μεθοδεύσεις, που θυμίζουν τα αλήστου μνήμης πραξικοπήματα της δεκαετίας του ’80”.

Βέβαια, οι αλλαγές στις οικονομικές υπηρεσίες γίνονται βάσει διάταξης νόμου, που πέρασε από τη Βουλή(Ν. 4002/2011 – παρ. 21 του άρθρου 55). Η Ν.Δ., όμως ,υποστηρίζει ότι ο κ. Βενιζέλος “υφάρπαξε από την Βουλή διάταξη νόμου σύμφωνα με την οποία ο ίδιος τοποθετεί Προϊσταμένους της αρεσκείας του με μία απλή του απόφαση σε όλες τις οικονομικές μονάδες (ΣΔΟΕ, Δ.Ο.Υ., ΔΕΚ και ΠΕΚ), καταργώντας ουσιαστικά τις ρυθμίσεις του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα και όλες τις Πρόνοιές του για διαφανείς, αξιοκρατικές και δίκαιες προαγωγές”.

Υπάρχει, πάντως, εδώ, ένα ερώτημα (πέρα από την… ανορθογραφία της σχετικής ανακοίνωσης, στην οποία αναφέρεται ότι ο κ. Βενιζέλος “υφύπαρξε” την απόφαση): Υπήρχαν στη Βουλή βουλευτές της Ν.Δ. όταν πέρασε η διάταξη; Κι αν ναι, για ποιον λόγο δεν κατήγγειλαν την –υποτιθέμενη- μεθόδευση;

Με βάση, πάντως, τη διάταξη, ο κ. Βενιζέλος, ήδη προ λίγων ημερών τοποθέτησε 104 Προϊσταμένους σε κομβικές θέσεις, ισάριθμων οικονομικών υπηρεσιών όλης της χώρας.

Σύμφωνα με την ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης, “κοινή είναι η εκτίμηση ότι όσοι έτυχαν ή θα τύχουν αυτού του ευεργετήματος θα δώσουν ως αντάλλαγμα τη θερμή υποστήριξη στον κ. Υπουργό τόσο στην εσωκομματική μάχη που θα δώσει για την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ όσο και στη «μάχη του σταυρού» στις επερχόμενες εκλογές στην Α’ Θεσσαλονίκης”.

Η ΝΔ Θεσσαλονίκης καταδικάζει τις “απαράδεκτες αυτές μεθοδεύσεις”, όπως τις χαρακτηρίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: