Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Παράταση στην προθεσμία απόκτησης κλειδάριθμου από τις ΔΟΥ

Έγινε ολόκληρη φασαρία, έβαλαν τον κόσμο να τρέχει στις εφορίες για να αποκτήσει κλειδάριθμο και να υποβάλει τις φορολογικές του δηλώσεις ηλεκτρονικά –ακόμη κι αυτούς που είχαν, ήδη, κλειδάριθμους- και, δυο μέρες πριν τα Χριστούγεννα ανακοίνωσαν πως το μέτρο… αναβάλλεται! >>>

 

Όταν το υπουργείο Οικονομικών διαπίστωσε ότι οι εφορίες δεν προλάβαιναν να διεκπεραιώσουν τον συνηθισμένο όγκο δουλειάς (ουρές σχηματίζονται από αυτούς που παραδίδουν πινακίδες κυκλοφορίας, σχίζουν δελτία παροχής υπηρεσιών και προσπαθούν να πάρουν παράταση στην καταβολή ΦΠΑ, λόγω ελάχιστων εσόδων) έδωσε παράταση στην προθεσμία απόκτησης κλειδάριθμου.

Με την εγκύκλιο ΠΟΛ. 249/16-12-11, ο υπουργός Οικονομικών αποφάσισε πως παρατείνεται η ισχύς των κωδικών πρόσβασης των χρηστών των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που ήταν εγγεγραμμένοι πριν την έναρξη λειτουργίας του νέου TaxisNet, που λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2011, μέχρι και την 30η Ιουνίου 2012.

Συνεπώς, οι χρήστες του TaxisNet που αυτή τη στιγμή κάνουν χρήση των υφισταμένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών, θα διατηρηθούν σε ισχύ και θα μπορούν να υποβάλλουν κάθε είδους δήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: