Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Διαλυμένος, πλέον, ο δημόσιος τομέας

Υπολειτουργούν πολλές δημόσιες υπηρεσίες στη Θεσσαλονίκη. Οι συνταξιοδοτήσεις και η εφεδρεία κατάφεραν σημαντικό πλήγμα σε αυτές και, καθώς το κλίμα ήταν στραβό, το ΄φαγε κι ο… γάιδαρος. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, >>>

οι δημόσιοι υπάλληλοι, με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και τη συρρίκνωση του εισοδήματός τους, μόνον… όρεξη για δουλειά δεν έχουν!

Αυτά είπε, λίγο πολύ, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες από τον πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Τσάμη, ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Δημόσιου Τομέα, Γιάννης Πάιδας.

Περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί σε όλες τις υπηρεσίες του Δημόσιου Τομέα, κάνοντας λόγο για εικόνα διάλυσης κυρίως λόγω της έλλειψης προσωπικού αλλά και των επιπτώσεων που έχουν οι επιθέσεις στο εισόδημα των δημοσίων υπαλλήλων.

«Η προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, η εφεδρεία και οι απολύσεις, το νέο μισθολόγιο, οι φορολογικές επιβαρύνσεις και η διάλυση του συστήματος υγείας και πρόνοιας έχουν κυριολεκτικά διαλύσει κάθε έννοια κράτους, κάτι που έχει ευθεία επίπτωση στις υπηρεσίες που απολαμβάνουν οι πολίτες», τόνισε.

Για την κατάσταση στις δημόσιες υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, πρόσθεσε πως «πολλές υπηρεσίες υπολειτουργούν λόγω πληθώρας συνταξιοδοτήσεων και εφεδρείας, το δε κλίμα μεταξύ υπαλλήλων βρίσκεται στο ναδίρ τόσο από πλευράς ψυχολογίας, όσο και από τις μεγάλες μισθολογικές απώλειες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: