Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Παρέμβαση 29 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για ρύθμιση δανείων των δημοσίων υπαλλήλων

Κοινή ερώτηση κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή 29 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ύστερα από πρωτοβουλία της Λούκας Κατσέλη, για την παροχή διευκολύνσεων σχετικά με την αποπληρωμή των δανείων των δημοσίων υπαλλήλων. >>>

Όπως σημειώνουν στην ερώτηση, παρά το γεγονός ότι ψηφίστηκε διάταξη για προγραμματική σύμβαση του δημοσίου με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, μέχρι σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί η υλοποίησή της ενώ το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας ξεκίνησε. «Με εξαίρεση το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το οποίο έχει ανακοινώσει ρυθμίσεις για την εξυπηρέτηση δανείων, τα υπόλοιπα τραπεζικά ιδρύματα εφαρμόζουν μεμονωμένα ρυθμίσεις, χωρίς να υφίσταται όμως σαφώς ορισμένο δεσμευτικό πλαίσιο, ιδίως για τις κατηγορίες δανειοληπτών που αποδεδειγμένα αδυνατούν να ανταποκριθούν προς τις υποχρεώσεις τους, λόγω απότομων και απρόβλεπτων μειώσεων του εισοδήματός τους» τονίζουν.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ρωτούν τον υπουργό Οικονομικών, σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι συνεννοήσεις μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών καθώς και ποια εχέγγυα παρέχει το Υπουργείο ότι το περιεχόμενο της προγραμματικής σύμβασης θα περιλαμβάνει ένα σαφώς ορισμένο, δεσμευτικό πλαίσιο.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που υπογράφουν την ερώτηση είναι οι κ.κ.: Κατσέλη, Αηδόνης, Αρβανιτίδης, Γείτονας, Γιουματζίδης, Δαμιανάκης, Εμινίδης, Ζούνη, Ζωΐδης, Θεοχάρη, Κασσάρας, Κατρίνης, Κεγκέρογλου, Κεφαλίδου, Κουρουπάκη, Κουσελάς, Μαργέλης, Μερεντίτη, Μίχου, Μπατζελή, Μπεγλίτης, Παντούλας, Παπαγεωργίου, Παπαδόπουλος, Παπαθανάση, Σκραφνάκη, Στρατάκης, Τριανταφυλλόπουλος, Τσιαούση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: