Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Διαμαρτυρία στην Τράπεζα Πειραιώς

Διαμαρτυρία, έξω από το κεντρικό υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στη Θεσσαλονίκη, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Εθνικής Αμύνης, πραγματοποίησαν περίπου 100 εργαζόμενοι στην Τράπεζα με τη συμπαράσταση μελών του ΠΑΜΕ. Αιτία οι περικοπές κατά 20% στους μισθούς των εργαζομένων στην Τράπεζα. >>>


Για επίθεση σε θεμελιώδη θεσμικά εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων με ευρύτερες διαστάσεις για τον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων κάνει λόγο η ΟΤΟΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε. Η Ομοσπονδία αναφέρει ότι θα πάρει πρωτοβουλίες για «την υπεράσπιση των κλαδικών συμβάσεων όπου θίγονται από την ενέργεια της Τράπεζας Πειραιώς».
Εκ μέρους του ΠΑΜΕ, ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, επικεφαλής της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση”, Σωτ. Ζαριανόπουλος, δήλωσε πως η δύσκολη οικονομική συγκυρία που πλήττει όλους τους εργαζόμενους, τις επιχειρήσεις, την ελληνική κοινωνία και τη χώρα ολόκληρη «δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση μονομερείς ενέργειες όπως αυτή, που δημιουργούν συνθήκες αποσταθεροποίησης σε εργασιακό επίπεδο».
Από την πλευρά της, η ΟΤΟΕ, δηλώνει «κάθετα αντίθετη σε μονομερείς ενέργειες όπως αυτή της Τράπεζας Πειραιώς, που το περιεχόμενό τους πλήττει συμβατικές αποδοχές των εργαζομένων σε επιχειρησιακό αλλά και σε κλαδικό επίπεδο» και καλεί την Τράπεζα Πειραιώς να ανακαλέσει αυτή την «αψυχολόγητη», όπως την χαρακτηρίζει, ενέργειά της καταλήγοντας πως «θα στηρίξει όλες τις συλλογικές ενέργειες των εργαζομένων που αφορούν στην υπεράσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων σε επιχειρησιακό επίπεδο και η ίδια θα πάρει σχετικές πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση των κλαδικών συμβάσεων όπου θίγονται από αυτή την ενέργεια της Τράπεζας Πειραιώς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: