Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Γεμίσαμε… βουλγαρικά αυτοκίνητα!

Πολυτελή αυτοκίνητα με βουλγαρικές πινακίδες έχουν… κατακλύσει τους δρόμους των πόλεων της Βόρειας Ελλάδας. Όχι, δεν ανήκουν σε Βούλγαρους επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Είναι αυτοκίνητα… Ελλήνων, που βρήκαν τρόπο να τα αποκτήσουν με λιγότερα χρήματα! >>>

 

Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 5.000 Έλληνες έχουν εκμεταλλευτεί το παράθυρο της κοινοτικής χώρας και επωφελούνται από τις μικρότερες δαπάνες που συνεπάγεται ένα αυτοκίνητο με πινακίδες Βουλγαρίας, ο δε αριθμός των αιτήσεων αυξάνεται καθημερινά.

Για να… διευκολυνθεί η κατάσταση και –φυσικά- να εισρεύσουν ευρώ στα βουλγαρικά κρατικά ταμεία, εταιρείες από τη Βουλγαρία παρέχουν εύκολα άδειες παραμονής στη γειτονική χώρα, οι οποίες επιτρέπουν στους ενδιαφερόμενους Έλληνες πολίτες να κυκλοφορούν το αυτοκίνητο στην Ελλάδα ελεύθερα για έξι μήνες. Έτσι, για ένα πολυτελές jeep 4.000 κυβικών το κόστος για τον πρώτο χρόνο είναι μόλις 1200 ευρώ (όλα πληρωμένα) και για τα επόμενα χρόνια 550 ευρώ τον χρόνο.

Αυτά χωρίς να υπολογίζεται ότι και η τιμή ενός τέτοιου αυτοκινήτου είναι χαμηλότερη στη Βουλγαρία…

Το θέμα έφερε στη Βουλή ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΛΑ.Ο.Σ., Άγγελος Κολοκοτρώνης. Ρωτά τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών σε ποιες ενέργειες σχεδιάζει να προβεί το υπουργείο Οικονομικών, ώστε το φαινόμενο αυτό να μην πάρει διαστάσεις τέτοιες ώστε να καταστραφεί εντελώς ο ήδη πληττόμενος κλάδος εμπορίας αυτοκινήτων στη χώρα μας. Επίσης, ρωτά αν υπάρχει σχέδιο διακρατικής συνεργασίας με τη Βουλγαρία κι αν έχουν αποδώσει οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: