Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Στους δρόμους κατά της ακρίβειας

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΟΡΓΑΝΩΕΝΕΙ Η ΕΔΟΘ

protomagia_ekth_20100501_02Συλλαλητήριο κατά της ακρίβειας διοργανώνεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ). Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθείς στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Αριστοτέλους, στο ύψος της οδού Εγνατία.

Όπως είπαν, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν χθες, εκπρόσωποι της ΕΔΟΘ το σύνολο των πολιτών της χώρας βρίσκεται αντιμέτωπο με την αύξηση της ανεργίας, τη μείωση των μισθών και των συντάξεων και με την περικοπή των κοινωνικών δαπανών για την υγεία, την παιδεία και την ασφάλιση.

«Χάσαμε ήδη το 20% του εισοδήματός μας και αν λάβουμε υπόψη την αύξηση του ΦΠΑ και των τιμών στα καύσιμα, στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς και στα άλλα βασικά είδη πρώτης ανάγκης, τότε το ποσοστό είναι πολύ μεγαλύτερο», είπε ο εκπρόσωπος της ΕΔΟΘ Παναγιώτης Φραγκίδης. «Απαιτούμε τώρα να αλλάξει η πολιτική που εξυπηρετεί τους δανειστές και το μεγάλο κεφάλαιο, ανατροπή του μνημονίου και των αντεργατικών πολιτικών», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΔΟΘ.

Σύμφωνα με έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ), το οικογενειακό καλάθι ενός μεσαίου Ελληνικού νοικοκυριού ανατιμήθηκε στα 2129,48 ευρώ τον Δεκέμβριο-2010 σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2009 όταν κόστιζε 2023,85 ευρώ.

Για τις αυξήσεις του ΟΑΣΘ

Σχολιάζοντας την αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) από την 1η Φεβρουαρίου 2011, το μέλος της διοίκησης της ΕΔΟΘ Γιάννης Αμανατίδης τη χαρακτήρισε «νέο δυσβάσταχτο χαράτσι».

Επίσης, αναφερόμενος στο χώρο της εκπαίδευσης είπε ότι αρκετά σχολικά κτίρια, κυρίως σε επαρχιακές πόλεις, αντιμετωπίζουν προβλήματα θέρμανσης λόγω έλλειψης κονδυλίων.

Εν τω μεταξύ, σε διαμαρτυρία ενάντια στις αυξήσεις στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ προχώρησαν χθες το ΠΑΜΕ των εργαζόμενων, η ΠΑΣΕΒΕ των επαγγελματοβιοτεχνών, η ΠΑΣΥ των αγροτών, η ΟΓΕ των γυναικών και το ΜΑΣ των σπουδαστών. Αντιπροσωπείες τους βρέθηκαν στο Σιδηροδρομικό Σταθμό, στο τέρμα των λεωφορείων του ΟΑΣΘ όπου μοίρασαν φυλλάδια στα οποία τονίζεται ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να πληρώσουν για τα κέρδη των ιδιωτών.

Οι γραμματείες Θεσσαλονίκης των αγωνιστικών-ταξικών συσπειρώσεων, απαιτούν «δωρεάν μεταφορά για άνεργους, φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές, δωρεάν μεταφορά όλων των εργαζόμενων το πρωί, προς και από τη δουλειά τους και καμία αύξηση στα εισιτήρια». Αντίστοιχη διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί και σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: