Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Κατά των προσφορών ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

Αιφνιδιασμένοι δηλώνουν οι έμποροι της Θεσσαλονίκης, από την απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης, για την καθιέρωση προσφορών πριν τις εκπτώσεις. Με ανακοίκνωσή του, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης υπογραμμίζει ότι ελήφθησαν απόφασείς "οι οποίες, τον αφορούν άμεσα", ερήμην και "εν αγνοία των θεσμοθετημένων συνδικαλιστικών φορέων, οι οποίοι τον εκπροσωπούν".
Τα μέλη του ΕΣΘ υποστηρίζουν ότι "η νομοθετική ρύθμιση, η οποία, ως «αναγκαία» κατατέθηκε εσπευσμένα στη Βουλή και η οποία απελευθερώνει τις προσφορές και ουσιαστικά επιτρέπει τη διενέργεια εκπτώσεων όλο το χρόνο, όχι μόνον δεν τονώνει την αγοραστική κίνηση, αλλά απορυθμίζει τη λειτουργία της αγοράς, καταργώντας κανόνες και θεσμούς. Η συγκεκριμένη ρύθμιση, αποδυναμώνει και απαξιώνει πλήρως το θεσμό των εκπτώσεων, αποπροσανατολίζοντας τον καταναλωτή, ο οποίος αντιμετωπίζει με δυσπιστία, πλέον, τις προσφορές, τις εκπτώσεις, τις προωθητικές ενέργειες που ισχύουν όλο το χρόνο".
Οι έμποροι της Θεσσαλονίκης πιστεύουν ότι "η αγορά για να λειτουργήσει αξιόπιστα, ήρεμα και έντιμα απέναντι στους καταναλωτές χρειάζεται θεσμούς και κανόνες, προϊόν σοβαρού διαλόγου των θεσμοθετημένων φορέων με την Πολιτεία. Οιεσδήποτε άλλες αποφάσεις, οι οποίες λαμβάνονται αιφνιδιαστικά και εσπευσμένα, χωρίς καμία διαβούλευση με τα θεσμοθετημένα όργανα, μόνον σκεπτικισμό μπορούν να προκαλέσουν για τις προθέσεις και εξαγγελίες της πολιτικής ηγεσίας περί του υγιούς ανταγωνισμού, της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της προστασίας των καταναλωτών".
Για τον ΕΣΘ η καθιέρωση προσφορών είναι ένα επικοινωνιακό τρικ. Και, στην ανακοίνωσή τους, τα μέλη του καταλήγουν: "Η αγορά της Θεσσαλονίκης δεν χρειάζεται επικοινωνιακά τρικ προσφορών και «ημιεκπτώσεων», αφού αποδεικνύει έμπρακτα το σεβασμό της στον καταναλωτή, διαθέτοντας όλο το χρόνο χαμηλές φιλικές και αληθινές τιμές".

Δεν υπάρχουν σχόλια: