Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

"Πόλεμος" για το νερό

Ένταση επικράτησε τις πρωινές ώρες έξω από το χρηματιστηριακό κέντρο Θεσσαλονίκης στα Λαδάδικα, όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΥΑΘ. Οι εργαζόμενοι εμπόδισαν την είσοδο των μετόχων στο χώρο, εκφράζοντας την αντίθεσή τους για το ξεπούλημα, όπως αποκαλούν τη διάθεση μέρους των μετοχών της εταιρίας, σε ιδιώτες.
Παρά τις καθυστερήσεις και τα μικροεπεισόδια η γενική συνέλευση τελικά πραγματοποιήθηκε , χωρίς να το αντιληφθούν οι συγκεντρωμένοι. Κατά τη διάρκειά της, μάλιστα, οι μέτοχοι πήραν πίσω την απόφαση για μείωση της τιμής του νερού κατά 4% από το Σεπτέμβριο και αποφάσισαν απλά το πάγωμα των τιμολογίων της ΕΥΑΘ. Πρόταση για μείωση των τιμολογίων είχε καταθέσει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Γιώργος Σκόρδας, του οποίου η θητεία ανανεώθηκε από τη γενική συνέλευση.
Την ίδια ώρα εργαζόμενη κατήγγειλε ότι προϊστάμενος της εταιρίας βιαιοπράγησε σε βάρος της και υπέβαλε μήνυση εναντίον του.
Για το θέμα έχει καταθέσει ερώτηση στη βουλή ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ και πολιτικός εκπρόσωπος για θέματα δημοσίων έργων, Γιάννης Μαγκριώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: