Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Αποδείξεις με κάθε σερβίρισμα

Αποδείξεις λιανικής πώλησης με κάθε σερβίρισμα, υποχρεούνται, πλέον, να εκδίδουν, από 1 Ιουλίου 2009, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης(εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης, ψητοπωλεία, καφετερίες, πιτσαρίες, μπαρ κλπ). Πρόκειται για υλοποίηση της απόφασης του υφυπουργού Οικονομικών, Αντώνη Μπέζα, στο πλαίσιο της προσπάθειας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Καταργείται, ακόμη, η δυνατότητα να αντικαθίστανται οι αποδείξεις με δελτίο παραγγελίας σε κάθε στάδιο σερβιρίσματος.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, η ρύθμιση κρίθηκε αναγκαία, αφού αρκετοί ιδιοκτήτες τέτοιων καταστημάτων παρουσίαζαν ως νόμιμη απόδειξη τα δελτία παραγγελίας, με σκοπό την παραπλάνηση των καταναλωτών και τη φοροδιαφυγή.
"Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής είναι μια συνεχής προσπάθεια. Με τη σημερινή Απόφαση να εκδίδονται οι αποδείξεις λιανικής πώλησης με κάθε σερβίρισμα και όχι εναλλακτικά στο τέλος όλων των παραγγελιών, γίνεται ένα ακόμη βήμα. Όμως, για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα χρειάζεται και η βοήθεια των καταναλωτών. Η απαίτηση για έκδοση νόμιμης απόδειξης σε κάθε στάδιο του σερβιρίσματος, είναι σημαντική. Δεν πρέπει να ξεχνούμε, ότι η φοροδιαφυγή στερεί από τη Πολιτεία, ειδικά σε περιόδους κρίσης όπως η σημερινή, πόρους για κοινωνικές παρεμβάσεις και ενισχύσεις όσων έχουν μεγαλύτερη ανάγκη", δήλωσε ο υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: