Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Μαθήματα επιχειρηματικότητας σε φυλακισμένους των Διαβατών!

Ενημέρωση για τις διαδικασίες ίδρυσης μιας επιχείρησης, καθώς και για τα τρέχοντα προγράμματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας παρείχε, την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009, σε τροφίμους των Δικαστικών Φυλάκων Διαβατών η αναπτυξιακή εταιρία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης «Ο Σύμβουλος του Επαγγελματία».
Το ενημερωτικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη διεύθυνση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας που λειτουργεί εντός των φυλακών.
Η επανένταξη των αποφυλακισθέντων στην αγορά εργασίας αποτελεί μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις του σωφρονιστικού συστήματος της χώρας. Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας δίνει στους τρόφιμους την ευκαιρία να ολοκληρώνουν την υποχρεωτική εκπαίδευση και να λάβουν απολυτήριο γυμνασίου. Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας που έχει με το υπουργείο Εθνικής Παιδείας, μετέχει ενεργά στην προσπάθεια ομαλής επαναφοράς των αποφυλακισθέντων στην κοινωνική ζωή, παρέχοντας ενημέρωση και πληροφόρηση για το πώς μπορούν να φτιάξουν τη δική τους επιχείρηση.
«Οι επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης δεν κλείνουν τα μάτια στα προβλήματα της κοινωνίας. Συμβάλλουμε με τις μικρές μας δυνάμεις στη δημιουργία προοπτικών για ανθρώπους που βρέθηκαν στο περιθώριο. Η απασχόληση, η δημιουργία, αποτελεί την καλύτερη οδό για την κοινωνική τους επανένταξη», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης.
Ειδικά για τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης λειτουργεί την ιστοσελίδα www.youngbusiness.gr, στην οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν όλη τη σχετική πληροφόρηση.
Η αναπτυξιακή εταιρία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης «Ο Σύμβουλος του Επαγγελματία» παρέχει δωρεάν ενημέρωση στα μέλη του για τα τρέχοντα ενημερωτικά προγράμματα μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 800 11 15 15 15.

Δεν υπάρχουν σχόλια: