Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Τρένα παντού υποσχέθηκε ο υπουργός

Προαστιακό στην Έδεσσα, σιδηροδρομική Εγνατία, σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα Νέα Μουδανιά με τρένο και αστική γραμμή για τα χωριά του Λαγκαδά, εξήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, κατά τη χθεσινή επίσκεψή του, στη Θεσσαλονίκη.

Εγκαινίασε, επίσης, το Σταθμό Θεσσαλονίκης του «ΚΤΕΛ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΑΕ» στη Θέρμη, επισκέφθηκε το κτίριο της Διοίκησης του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) και παραβρέθηκε στα εγκαίνια της Νέας Πολιτιστικής Λεωφορειακής Γραμμής Θεσσαλονίκης.
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του σταθμού Θεσσαλονίκης του «ΚΤΕΛ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΑΕ» στη Θέρμη, ο υπουργός, δεσμεύτηκε πως «το υπουργείο θα επεκτείνει το πρόγραμμα χρηματοδότησης για την ανανέωση του στόλου και θα στηρίξει κάθε προσπάθεια που στοχεύει στον εκσυγχρονισμό των υποδομών με στόχο πάντοτε την ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών της ελληνικής περιφέρειας».
Στη συνέχεια, εγκαινίασε την τουριστική γραμμή της Θεσσαλονίκης. Ειδικά διαμορφωμένο λεωφορείο κάνει διαδρομή 17 στάσεων και αναδεικνύει την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης.
«Τέλος Σεπτεμβρίου παραδίδονται τα τρία mini bus που θα εξυπηρετήσουν την Άνω Πόλη και θα ικανοποιήσουν ένα αίτημα πολλών δεκαετιών για την εξυπηρέτηση του πληθυσμού στο κομμάτι της Άνω Πόλης», πρόσθεσε ο υπουργός. Υπογράμμισε ότι παραδόθηκε το τρίτο λεωφορείο για ΑΜεΑ στον ΟΑΣΘ που διασφαλίζει ουσιαστικά την αύξηση της εξυπηρέτησης ετησίως από 9.000 σε 13.000 μετακινήσεις ατόμων με αναπηρία διαμορφώνοντας προϋποθέσεις ισότητας στην πρόσβαση.
Όσον αφορά το πρόβλημα εννέα δήμων του Λαγκαδά, που δε συνδέονταν με αστική συγκοινωνία, όπως ανακοίνωσε ο κ. Στυλιανίδης, «μετά από συναίνεση του ΚΤΕΛ και του ΟΑΣΘ, οι πολίτες των εννέα Δήμων, θα εξυπηρετούνται από τα ΚΤΕΛ, με πολλά περισσότερα δρομολόγια και εισιτήριο 0,50 ευρώ. Με την υπογραφή της συμφωνίας, τα συναρμόδια υπουργεία αναλαμβάνουν να διευθετήσουν οριστικά ένα ζήτημα που απασχολούσε το νομό για πάρα πολλά χρόνια», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο νομάρχης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, εξέφρασε την ικανοποίηση του από την ανταπόκριση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευριπίδη Στυλιανίδη για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος της συγκοινωνίας των εννέα δήμων. «Η κίνηση αυτή έρχεται να προστεθεί σε πολλές και σημαντικές πρωτοβουλίες αλλά και έργα της Νομαρχίας μας, όπως οδικές συνδέσεις μεταξύ δημοτικών διαμερισμάτων και δήμων, αντιπλημμυρικά έργα και άλλα, που τα τελευταία χρόνια αλλάζουν το χάρτη της υπαίθρου του νομού μας», υποστήριξε ο νομάρχης.
Σε ερώτηση, για τα 60 νέα λεωφορεία που θα τεθούν στη διάθεση των Θεσσαλονικέων, ο κ. Στυλιανίδης, υπογράμμισε ότι θα αντικατασταθούν σταδιακά, εντός του 2010, από το Μάρτιο έως το Νοέμβριο.

Τρένο για Χαλκιδική
Μετά την επίσκεψή του στο κτίριο του Επιβατικού Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών δήλωσε χαρακτήρισε ως «πιο σημαντική μεταρρύθμιση»,την εξυγίανση και τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών σιδηροδρόμων.
Ο υπουργός διαβεβαίωσε πως «ότι αφορά τον Προαστιακό Θεσσαλονίκης, έχει αποφασιστεί να επεκταθεί προς την κατεύθυνση της Έδεσσας και προς την κατεύθυνση του Κιλκίς το επόμενο εξάμηνο. Επίσης σχεδιάζεται από την ΕΡΓΟΣΕ η νέα χάραξη που θα συνδέσει το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης με την Επανωμή και φυσικά με τα Μουδανιά της Χαλκιδικής, κάτι που θα αποφορτίσει την οδική κίνηση προς τη Χαλκιδική και θα βοηθήσει την επέκταση του αστικού ιστού της Θεσσαλονίκης προς εκείνη την κατεύθυνση. Ο κ. Στυλιανίδης, επισήμανε πως θα διευκολυνθεί έτσι η μεταφορά τουριστών από τον Διεθνή Αερολιμένα στη Χαλκιδική, αλλά και η μετάβαση των τουριστών της Χαλκιδικής προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, γεγονός που θα τονώσει την τοπική οικονομία.
«Σημαντικό έργο το οποίο αυτή τη στιγμή ήδη μελετάται, είναι η κατασκευή της Σιδηροδρομικής Εγνατίας, γραμμής που θα τρέξει παράλληλα με την οδική Εγνατία και θα βάλει στο παιχνίδι του Σιδηρόδρομου όλη την ξεχασμένη ελληνική περιφέρεια του Βορρά, δίνοντας τη δυνατότητα και στο λιμάνι της Καβάλας αλλά και στους άλλους αστικούς οικισμούς των Σερρών, της Δράμας, της Καβάλας, της Κομοτηνής, της Ξάνθης, της Αλεξανδρούπολης, να συνδεθούν γρήγορα και αποτελεσματικά με τη Θεσσαλονίκη. Το έργο αυτό το οποίο μελετάται, θα ολοκληρωθεί με πρόγραμμα Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) τα επόμενα χρόνια», υπογράμμισε ο υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: