Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Μια βδομάδα προθεσμία…

…ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΒΟ

elvo_ergazomenoi_01Πίστωση χρόνου μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου αποφάσισαν να δώσουν στη διοίκηση της ΕΛΒΟ οι 550 εργαζόμενοι για να καταβληθούν οι μισθοί και για να βρεθούν λύσεις στα πιεστικά προβλήματα ρευστότητας της αμυντικής βιομηχανίας ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν κάποιες γραμμές παραγωγής.

 

Οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ καταγγέλλουν ότι η εταιρία δεν έχει πλέον ρευστότητα ούτε για την αγορά βασικών ειδών, που θα επέτρεπαν τη λειτουργία των γραμμών παραγωγής.

Σύμφωνα μάλιστα με τον πρόεδρο του σωματείου τους, από την έλλειψη χρημάτων δεν μπορούν να εκτελέσουν το πρόγραμμα κατασκευής 309 φορτηγών για τις ένοπλες δυνάμεις της Κύπρου, αλλά και κάποιες ανακατασκευές για τον ελληνικό στρατό, που μπορούν να απασχολήσουν το 60% του εργατικού δυναμικού μέχρι το τέλος του 2011.

Για το λόγο αυτό η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης ζήτησε με επιστολή την προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού για την συνέχιση της λειτουργίας της ΕΛΒΟ, η οποία συντηρεί ένα σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας στη Βόρεια Ελλάδα αφού συνεργάζεται με πάνω από 600 κατασκευαστικές μικροεπιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: