Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Στη Θεσσαλονίκη ο Σκανδαλίδης

ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ ΤΗ ΖΟΟTECHNIA

SKANDALIDHS_547_355Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστας Σκανδαλίδης θα επισκεφθεί αύριο, Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011 από τις 17.00 έως τις 19.00 την 7η Διεθνή Έκθεση για την Κτηνοτροφία και Πτηνοτροφία ZOOTECHNIA, ενώ στις 19:00 μαζί με τους Υφυπουργούς

Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Μιλένα Αποστολάκη και κ. Γιάννη Κουτσούκο, θα εγκαινιάσει την έκθεση στην αίθουσα Α του Συνεδριακού Κέντρου Ν. Γερμανός.
Την Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου, στις 13:00 ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστας Σκανδαλίδης, θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα Corona, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Την 7η Διεθνή Έκθεση για την Κτηνοτροφία & Πτηνοτροφία ZOOTECHNIA διαφοροποιούν νέα χαρακτηριστικά όπως το «1ο Πανόραμα των Ελληνικών Φυλών Αγροτικών Ζώων», που διοργανώνεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικών Ερευνών και τον Ελληνικό Οργανισμό Γάλακτος και Κρέατος σε συνεργασία με τις Οργανώσεις των Κτηνοτρόφων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου στο Περίπτερο 17. Εκεί θα παρουσιαστούν ζωντανά οι αυτόχθονες φυλές αγροτικών ζώων, που εκτρέφονται στη χώρα μας, ανάμεσα στις οποίες και όσες βρίσκονται σε πρόγραμμα διατήρησης γιατί κινδυνεύουν να εξαφανισθούν.
Σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα είναι δυνατή η επίσκεψη των ζώων της επίδειξης σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στα Περίπτερα 1 και 3, όπου θα υπάρχει και σχετικό ενημερωτικό υλικό.
Οι ξένες συμμετοχές στην 7η ZOOTECHNIA προέρχονται από 24 χώρες και ειδικότερα από τις: Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Βραζιλία,  Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Η.Π.Α., Ιρλανδία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Καναδά, Κίνα, Κύπρο, Μ. Βρετανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Σλοβενία, Τουρκία, Τσεχία και Φινλανδία.
Τα εκθέματα είναι μηχανήματα και εξοπλισμός για την κτηνοτροφία – πτηνοτροφία, ζωοτροφές, κτηνιατρικά φάρμακα, αξεσουάρ και εφόδια, ζώντα ζώα παραγωγής, υπηρεσίες, οργανισμοί και ειδικός τύπος.
Στους συμμετέχοντες καταγράφονται το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ο ΕΛΟΓΑΚ, το ΚΕΣΠΥ, Οργανισμοί Ελέγχου και Πιστοποίησης Προϊόντων, ( ΒΙΟΕΛΛΑΣ, A- CERT κλπ), ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων, η Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος (ΕΚΑΓΕΜ), το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης - Τμήμα Ζωικής Παραγωγής, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Ζωοτροφών (ΣΕΒΙΖ), η Ένωση Φυλής Χολστάιν Ελλάδας κ.α..
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Στις παράλληλες εκδηλώσεις της έκθεσης περιλαμβάνεται το Σαλόνι αλόγου στα Περίπτερα 3 & 17, το Pet Festival στο Περίπτερο 2 και η Ημερίδα με θέμα «H Κοινή Γεωργική Πολιτική», που συνδιοργανώνεται από την HELEXPO, την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών και την Ένωση Νέων Αγροτών Θεσσαλονίκης.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Σαλόνι Αλόγου», την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο θα κάνει βόλτα στη Θεσσαλονίκη άμαξα με άλογα. Η βόλτα διαρκέσει μια ώρα, με αφετηρία την πύλη του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου στη ΧΑΝΘ ,στις 12 το μεσημέρι, θα συνεχιστεί στην Τσιμισκή, στην Κομνηνών, στη Λεωφ. Νίκης, με στάση στην Αριστοτέλους και θα ολοκληρωθεZOOTECHNIA                      ενΣ ΛΥΚΕΙΟΥ                                                                                     ί πάλι στην Έκθεση.
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ZOOTECHNIA
Πέμπτη, Παρασκευή & Κυριακή 10:00 - 19:00
Σάββατο: 10:00 - 20:00

Δεν υπάρχουν σχόλια: