Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Ελεύθεροι ως τη δίκη οι αγρότες

ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

agrotes_serres_20110207_01Ελεύθεροι αφέθησαν οι επτά αγρότες, που συνελήφθησαν τη Δευτέρα, επειδή παρά την απαγόρευση της αστυνομίας, μετέβησαν με τα τρακτέρ τους, μέσα από αγροτικούς δρόμους, στον Προμαχώνα. Μετά την έγκριση του αιτήματός τους, θα απολογηθούν τελικά την Παρασκευή ενώπιον της Εισαγγελέως Σερρών.

Στα δικαστήρια χθες έδωσε το παρών και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στους αγρότες.

«Ούτε επί χούντας δεν είδαμε τέτοιες σκηνές», είπε ο κ. Ψωμιάδης και πρόσθεσε πως «με σεβασμό και φιλότιμο λύνονται τα προβλήματα».

Έξω από το δικαστικό μέγαρο ήταν συγκεντρωμένοι περισσότεροι από 50 αγρότες, σε ένδειξη συμπαράστασης, όπου δεν έλειψαν και οι εντάσεις.

Οι συγκεντρώσεις αγροτών έχουν ως εξής: Θεσσαλονικείς στα Μάλγαρα, από την περιοχή της Ημαθίας στον κόμβο της Κουλούρας, της Πέλλας στην είσοδο της πόλης των Γιαννιτσών, της Φλώρινας και του Αμυνταίου στον κόμβο Φιλώτα. Στις επάλξεις του αγώνα αποφάσισαν να παραμείνουν οι αγρότες της Λάρισας, παρά τη μικρή συμμετοχή στην κινητοποίηση, η οποία ξεκίνησε από την Κυριακή, με δεκάδες τρακτέρ να παραμένουν παρατεταγμένα εκατέρωθεν του οδοστρώματος στον κόμβο της Γυρτώνης.

Η Συντονιστική Επιτροπή, αποφάσισε να μεταβεί σήμερα στις Σέρρες και να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο συμπαράστασης στους επτά αγρότες, ενώ το μεσημέρι θα μετάσχουν σε σύσκεψη που θα έχει ως αντικείμενο την μετάβαση όλων των αγροτών που βρίσκονται στους δρόμους, στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: